Ana SayfaHaberlerGündemLagarde’in kitaplığında dikkat çeken Adnan Hoca kitabı

Lagarde’in kitaplığında dikkat çeken Adnan Hoca kitabı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı ve IMF eski Başkanı Christine Lagarde, Avrupa İş Liderleri Konvansiyonu’nun düzenlediği Northern Light Summit adlı webseminerde dünya ekonomisi üzerine konuştu.

Fakat Lagarde’in söylediklerinden çok arkasındaki kitaplıkta görünen bir kitap dikkat çekti.

Gazeteci İpek Yezdani’nin ilk olarak sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde Lagarde’in arkasındaki kitaplığın üst rafında Harun Yahya’nın Yaratılış Atlası kitabının Fransızcası görünüyor.

Harun Yahya Adnan Oktar’ın müstear adı. Kitap, evrim teorisine karşı fosil örneklerinden yola çıkarak yaratılışı anlatıyor.

Üç ciltlik kitap, büyük boy ve kuşe kâğıda basılmış olarak Fransızca ile İngilizce’nin ararında olduğu dillere çevrilmiş, on binlerce kopyası Avrupa ve ABD’deki üniversite ve okullara ücretsiz olarak gönderilmişti.

Kitabın Fransızca kopyasının Fransa’da okullara dağıtılması ülkede büyük bir laiklik tartışmasına neden olmuş, kitap üniversiteler tarafından tehlikeli ilan edilmiş, tartışmalar sonucunda Fransa Milli Eğitim Bakanı Gilles de Robien, “bakanlığın hazırladığı müfredat ile uyuşmayan” bu kitabın tüm okul kütüphanelerinden çıkarılması talimatını vermişti.

Fransa Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasakladığı kitabın Lagarde’in kütüphanesinde ne işi olduğu bilinmiyor. Lagarde, evrim karşıtı bir siyasi ve felsefi gelenekten gelmiyor. Fransız merkez sağ parti UMP hükümetlerinde uzun yıllar bakanlık yapmış Lagarde liberal fikirleri ve renkli hayat tarzıyla dünyanın en karizmatik kadınlarından biri kabul ediliyor.

- Advertisment -