Ana SayfaHaberlerBilim TeknolojiNvidia'nın yeni yapay zeka hemşireleri, saati 9 dolara kolonoskopi taraması, yalnızlara arkadaşlık...

Nvidia’nın yeni yapay zeka hemşireleri, saati 9 dolara kolonoskopi taraması, yalnızlara arkadaşlık yapıyor

Nvidia, hastalara ucuz yapay zeka hemşireleri sağlamak için Hippocratic AI şirketi ile çalışıyor. Yapay zeka hemşireler, taramalar ve ilaç tedavisi dahil olmak üzere çok çeşitli hizmetler sunuyor. Hippocratic AI şirketi, yapay zeka hemşireleri, ABD'de artan hemşire eksikliğini gidermeye yardımcı olabileceğini belirtti.

California teknoloji devi Nvidia, Hippocratic AI ile yeni bir iş birliği yaptığını duyurdu: Saati yalnızca 9 dolara yapay zeka hemşireler. Paylaşılan demo videoda Sarah adında bir kadın, apandisit ameliyatından sonra kendisine destek olacak “yapay zeka bakım yöneticisi” Rachel ile tanışıyor. Yapay zeka hemşireleri, kişiselleştirilmiş ve daha ucuz sağlık hizmetleri sunan en son yapay zeka yeniliklerinden biri olarak sunuluyor. Bilim, teknoloji ve tasarım sitesi olan Gizmodo’ya göre 40’tan fazla sağlık şirketi halihazırda teknolojiyi test ediyor.

Düşük maliyetli sanal hemşireler, insan olmayan bir “tıp uzmanı”na itimat etmenin yanı sıra, düşük maaş nedeniyle işlerini toplu halde bırakan ABD’li hemşireler için bu yeniliğin ne anlama geldiği sorusunu da gündeme getiriyor.

Sağlık risk değerlendirmesi, yalnızlara arkadaşlık, kolonoskopi taraması, insülin kontrolü, histerektomi ya da katarakt gibi operasyonlar öncesindeki destek prosedürleri gibi birçok hizmet sunan yapay zeka hemşireleri, Hippocratic AI web sitesine göre, “ilgi çekici” veya “direkt” gibi hastaya yaklaşım stiline göre dahi seçilebilecek.

- Advertisment -