Ana SayfaHaberlerSanat yazarı eski eşinin boğazını ekmek bıçağı ile kesti: Bu bir şeref...

Sanat yazarı eski eşinin boğazını ekmek bıçağı ile kesti: Bu bir şeref meselesi

Sanat yazarı Funda Demir, 2 yıl önce boşandığı eski eşi 49 yaşındaki Mustafa Çapar'ı öldürdü. Demir, emniyette verdiği ifadesinde, "Bu bir şeref meselesi" dedi.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre; cinayet İstanbul Beşiktaş, Akat Mahallesi’nde gece saat 00.45’te meydana geldi. 22 yıllık evli, 3 çocuğun olan Funda Demir-Mustafa Çapar çifti 2 sene önce boşandı. Boşandıktan sonra zaman zaman bir araya gelen çiftin arasında tartışmaların sıkça yaşandığı öğrenildi. Mustafa Çapar dün akşam saatlerinde Funda Demir ve çocuklarının olduğu eve gitti.

ÇOCUKLARININ SALONA GEÇMESİNE İZİN VERMEDİ

İkili arasında çocuklar uyuduğu sırada tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Funda Demir, eline aldığı ekmek bıçağı ile eski eşine saldırdı. Boğazından yaralanan Mustafa Çapar olay yerinde hayatını kaybetti. Çocuklardan birisi seslere uyanıp salona geçmek istediğinde ise Funda Demir, kapıyı kapatıp izin vermedi.

“KONUŞMAK İSTEMİYORUM”

Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 çocuk annesi Funda Demir, cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin ilk ifadesinde “Bu bir şeref meselesi konuşmak istemiyorum” dediği ileri sürüldü. Funda Demir, kasten öldürme suçundan cezaevine gönderildi.

FUNDA DEMİR KİMDİR?

Funda Demir, kimya öğretmeni olarak mezun olduğu üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve çevre kulüplerinde aktif olarak yer almıştır. 1999-2006 yılları arasında İstanbul’da öğretmenlik yapmış ve sonrasında özel bir şirkette on yıl boyunca proje yönetimi görevinde bulunmuştur. Beykent Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim alanında yüksek lisans eğitimi almıştır.

2016 yılında profesyonel hayattan ayrılarak yazın ve okuma çalışmalarına odaklanmış, özellikle gerilim, korku ve psikolojik romanlar üzerine analizler yapmıştır. Kendisini “Sanat Yazarı” olarak tanımlayan Funda Demir, son olarak Oxford Üniversitesi’nden Prof. Kevin Dutton tarafından yazılan “Olağan Psikopatlar” adlı kitabı değerlendirmişti.

- Advertisment -