Ana SayfaKategorisizSedat Peker YouTube’dan 65 milyon dolar kazanabilirdi

Sedat Peker YouTube’dan 65 milyon dolar kazanabilirdi

Sedat Peker, son zamanlarda yayımladığı videolar ile YouTube’un trend listelerinde sık sık yer alıyor. Peker, videolarına reklam almayacağını baştan ilan etmişti. Fakat YouTube, prosedürlerine uyan kullanıcılarına reklam gelirlerinin dışında otomatik ödemeler de yapıyor. Sedat Peker şayet YouTube’un prosedürlerine uymuş olsaydı 65 milyon dolar kazanabilirdi.

Sedat Peker 2 Mayıs 2021’de başlattığı video serisinin 9. bölümünü geçtiğimiz Pazar günü yayımladı. Videolarıyla sosyal medya mecralarında en çok konuşulan isim haline gelen Sedat Peker kullanıcısının izlenme sayısı 150 milyonu geçmiş durumda.

Hem söyledikleriyle hem de kendine has tarzıyla toplumun ilgisini çekmeyi başararak fenomen haline gelen Peker’in yeni videoları da tüm Türkiye’de merakla bekleniyor.

YouTube Peker’i ödüllendirdi mi?

Tüm sosyal medya platformlarında milyonlarca takipçiye ulaşan Sedat Peker’in YouTube üzerinden kazanç sağlayıp sağlamadığı merak konusu. Bir aylık süreçte 150 milyon izlenme ve 1 milyon aboneye ulaşarak rekor kıran Peker’in YouTube’dan gelir elde etmesi için bazı prosedürlere uyması gerekiyor.

YouTube üzerinden gelir elde etmek isteyen kullanıcıların reklamcılık geliri, kanal üyelikleri, ürün rafı, Super Chat ve Super Stickers, YouTube Premium gibi özellikleri aktive etmesi ve bu süreci yürütmesi gerekiyor. Bununla birlikte sosyal medya fenomenlerinin uzun uğraşlar sonucu ulaşamadığı popülerliğe bir ayda ulaşan Sedat Peker videolarından YouTube’un ‘topluluk kurallarına’ uymayan içerikler barındırdığı için gelir elde etmediği tahmin ediliyor.

Öte yandan ‘Reis Sedat Peker’ isimli YouTube kanalına, ‘doğrulanmış hesap’ rozeti verildi. Bu rozetin kazanılması için kanal sahibinin böyle bir talepte bulunması gerektiği biliniyor.

YouTube’dan gelir elde etseydi…

YouTube’un 1 milyon izlenmeye sahip videolar için içerik üreticilerine farklı miktarlarda ödeme yaptığı biliniyor. Video izlenme süresi, abone sayısı, içerik türü gibi değişkenlere bağlı olarak belirlenen gelir kimi zaman video başına 40 bin doları buluyor.

Sedat Peker’in kazanç elde edip etmediği bilinemese de sosyal medya istatistiklerini ve analizlerini izleyen bir platform olan ‘Social Blade’ verilerinden yararlanarak yaptığımız hesaplamalara göre; Sedat Peker YouTube’dan gelir elde etseydi bir yılda 65 milyon 420 bin 560 dolar kazanacaktı.

Kaynaklar:

https://socialblade.com/youtube/channel/UCdlVYrMJBWuZUKMCV_bDTEg

https://www.boomsocial.com/Youtube/Kanal/sedatpekerreis-UCvvTSpYuJvEFBKW2_uvWziA

- Advertisment -