Ana SayfaVİDEO HABERAkşener: "Kürdistan söylemi kimin? Terör örgütünün. Biz HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz"

Akşener: “Kürdistan söylemi kimin? Terör örgütünün. Biz HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyoruz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te esnaf ziyareti sırasında kendisine "Burası Kürdistan, biz Kürdüz, dilimiz Kürtçe. Biz inkar ediliyoruz" diyen vatandaş hakkında konuştu: "Bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyorum. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır, diyoruz. Kürdistan söylemi kimin? Terör örgütünün. Dolayısıyla bu durumda bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok.”

Siirt’te gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın “Burası Kürdistan. Biz Kürdüz. Dilimiz Kürtçe. Biz inkar ediliyoruz” demesi hakkında Meclis’teki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Siirt’te bir HDP çalışanı, ziyaret ettiğimiz esnafa gelip ‘Burası Kürdistan’ dedi. İçişleri Bakanı ve küçük ortak mensupları şoke olmuş bir biçimde feveran etmeye başladı. Nasıl olur da ‘Burası Kürdistan’ dermiş. Niye şaşırıyorsunuz, bu kişi bir HDP çalışanı. Biz aylardır ne diyoruz? HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum. HDP, PKK ile arasına mesafe koymalıdır, diyoruz. Kürdistan söylemi kimin? Terör örgütünün. Dolayısıyla bu durumda bizim açımızdan şaşırtıcı bir şey yok.”

- Advertisment -