Ana SayfaVİDEO HABERArınç, ‘Erdoğan’la diyaloglar’ sorusunu fıkrayla geçiştirdi: “Beni kodese mi tıkacaksınız?”

Arınç, ‘Erdoğan’la diyaloglar’ sorusunu fıkrayla geçiştirdi: “Beni kodese mi tıkacaksınız?”

Eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç, dün gece (18 Aralık) Konya merkezli Kanal-42 televizyonunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arınç, “Erdoğan’la çalışma hayatı ve diyalogları” bölümünü ustalıkla savuştururken, dindar gençlerin dinden uzaklaşmalarını da gençlerin örnek alacağı Müslümanların olmamasına bağladı: “(Birilerine) bakarak hüküm verenler, Müslümanlık böyleyse şöyle olsun diyor.”

Gazeteci Cihad Doğan’ın “Yaşayan Hafıza” programının dün geceki konuğu siyasette örnek insanlar olarak belirlenmişti. Cihad Doğan, başta Erbakan olmak üzere Arınç’ın eski yol arkadaşlarını konuşacaklarını, ayrıca Tayyip Erdoğan’la çalışmalarını ve diyaloglarını ele alacaklarını söyleyince Bülent Arınç araya girip “büyüklerimizle” kalalım dedi ve neden öyle istediğini de bir fıkra üzerinden şöyle anlattı:

“Bence bu büyüklerimizi konuşalım, bu program böyle gitsin, günümüze gelme… Adam Rize’de bir suç işlemiş de İstanbul’a getiriyorlar. Rize misalini vermeyeyim de yanlış anlayanlar çıkabilir. Samsun diyelim isterseniz buna. Rize ve Trabzon’un dışında bir il olsun ki birileri huylanmasın. Anlat bakalım şu olayı diyor, karşısındaki adam. Çıktık diyor, bir fırtına, bir fırtına, bir fırtına… Sonra… E işte bir fırtına… E, gel bakalım İstanbul’a doğru falan… İşte o fırtınayı da atlattık, başka bir limana geldik, bir fırtına daha başladı, şu oldu, bu oldu. Artık İstanbul’a gelemeyince iki saat boyunca, karşısındaki yahu, hadi sadede gel deyince, geleyim de beni kodese mi tıkacaksın demiş adam…”

“Müslümanlık böyleyse şöyle olsun, diyor o da…”

Arınç, programın son bölümünde dindar gençlerin dinden uzaklaşmaları eğilimiyle ilgili görüşlerini soran Cihad Doğan’a cevap verirken, bunun en önemli nedeninin gençlerin, önlerinde iyi örnekler bulamaması olduğunu söyledi.

“Biz Müslüman olarak eğer kendimizi ifade ediyorsak, bizim kötüleşmiş olanlarımız insanları Müslümanlıktan soğutuyor. Çok kötü bir şey bu. Yusuf İslam’ın, Cat Stevens’ın güzel bir sözü var. Ben iyi ki Müslümanları görmeden Kuran-ı Kerim’i okumuşum, sonra Müslüman olmuşum diyor.

“Bugün örneklere bakarsan… İslam dünyasına bakın, bir tek örnek gösterebilir misiniz?”

Cihad Doğan’ın bu noktada araya girip dindar gençlerdeki deizm, ateizm eğilimlerine dair sorusuna da Arınç şöyle cevap verdi:

“Öyle bir döneme geldik ki, bir kısım örnekler insanları İslamdan soğutuyor, bir kısım örnekler insanları milliyetçilikten soğutuyor, bir kısım örnekler vatanseverlikten soğutuyor. Çünkü yaptıkları iş yanlış. Yaptıkları iş yanlış olunca, onlara bakarak hüküm verenler de Müslümanlık böyleyse şöyle olsun diyor.”

- Advertisment -