Ana SayfaVİDEO HABERDün devlet kanalında küfür edilen Başbakan Miçotakis, bugün halktan özür diledi

Dün devlet kanalında küfür edilen Başbakan Miçotakis, bugün halktan özür diledi

Bir haftadır söndürülemeyen yangınlar Yunanistan’da anketlerde açık ara önde çıkan Miçotakis’in koltuğunu sarsıyor. Yunan devlet kanalında canlı yayında yangınlara geç müdahale nedeniyle bir vatandaş Miçotakis’e küfür etti. Küfür kısa bir sürede Yunan timelineında TT oldu. Miçotakis bugün televizyona çıkıp halka seslendi ve yaşanan zafiyet için özür diledi.

Yunanistan’da yedi gündür ülkenin dört bir yanında süren yangınlar ve devletin hiçbir şey yapamayıp olan biteni izlemesi büyük öfke patlamasına neden olmuş durumda.

Öfkelerin hedefinde anketlerde 10 puanın üzerinde farkla önde olan Başbakan Miçotakis var.

Rüzgar bile esmezken söndürülemeyen orman yangınları rüzgarla birlikte tamamen kontrolden çıktı ve hükümet de çareyi yurtdışından gelecek yardıma bağladı.

Özellikle evlerini ve mülkleri kaybeden vatandaşların öfkesi her geçen gün artıyor. Önceki gün yangın bölgesinde vatandaşlarla röportajlar yapan Yunan devlet televizyonunun canlı yayını sırasında bir vatandaş Başbakan Miçotakis’e küfür etti ve küfür kısa bir süre sonra Yunan Twitter timelineına düştü.

Durumun kötüye gitmesi nedeniyle Yunan halkının önüne çıkan Başbakan Miçotakis tüm sorumluluğu üzerine alarak vatandaşlardan özür diledi. Devlet mekanizmasının orman yangınlarına karşı zaafiyetini kabul eden Başbakan, yangın mağdurlarına ciddi miktarlarda maddi destek ve yangından en çok etkilenen Attika ile Evia adalarında da  500 milyon evroluk ağaçlandırma programını hayata geçireceklerini duyurdu.

Halka seslenişinde, ”Felaketin boyutu hepimizin kalbini karartıyor. Meydana gelen zayıflıklar için özür dilerim” ifadelerini kullanan Miçotakis ancak şu ana kadar can kaybı yaşanmadığını vurguladı. 

Yangınlarda çaresizce evlerinin ve mallarının yandığını gören vatandaşların acısını tamamen anladığını da söyleyen Başbakan Miçotakis, yangın mağdurlarının tazmininin elektronik platform üzerinden basit bir başvuru ile gerçekleşeceğini duyurdu. 

Bu arada Yunanistan’da Ordu Hava Kuvvetleri Komutanı Kumentakis, sorumluluğu altındaki uçakların yangınlara yeteri kadar müdahale edememesi nedeniyle istifa etti.

- Advertisment -