Ana SayfaVİDEO HABERİsrail ile ticareti protesto eden gençlerin ters kelepçeyle gözaltına alınmasına tepkiler: İki...

İsrail ile ticareti protesto eden gençlerin ters kelepçeyle gözaltına alınmasına tepkiler: İki emniyet görevlisi açığa alındı

İsrail ile ticaretin kesilmesi için Odakule’deki İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’ne yürümek isteyen Filistin İçin Bin Genç aktivistleri çevik kuvvetin sert tepkisiyle karşılaştı ve ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltı ve sert muameleye tepkiler yükseliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olayla ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını açıkladı. Gözaltına alınan iki gencin Mavi Marmara’da İsrail’in öldürdüğü aktivist Cengiz Akyüz’ün kızları olduğu ortaya çıktı.

İsrail ile ticaretin kesilmesi için Taksim’de eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ aktivistleri ters kelepçeyle gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: 2 emniyet görevlisi açığa alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, protesto gösterisi bittikten sonra göstericilerden bir grubun tüm uyarılara rağmen dağılmadığını ve “devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet ettiğini” söyledi. Yerlikaya, eylemcilerden 43 kişinin yakalandığını, 38’inin kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakıldığını, 5 kişi hakkında da ifadeleri alınarak adli işlem yapıldığını aktardı. Yerlikaya, olay ile ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını söyledi.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir.

Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır.

Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

CHP lideri Özgür Özel: “Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır

“İstanbul’daki bu görüntüleri büyük üzüntüyle takip ettim.

#İsrailileTicareteDurDe sloganıyla İstiklal Caddesi’ne çıkan gençlere yönelik bu muamele; ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve anayasaya açıkça aykırıdır.

Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır. Süreci yakından takip ediyoruz.”

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: “Gençlerimize yapılan muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırıyor”

“İsrail’le ticareti protesto eden gençlerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.

İsrail’le yapılan ticaret Gazzeli mazlumlara zulümdür, ticareti protesto edenleri rencide edici bir şekilde gözaltına alıp işkence yapmak daha da büyük zulümdür.

Dün Konya, bugün İstanbul…
İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir.
İsrail’le ticaret, Filistin’e ihanettir. Nokta!”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: “İsrail’le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama kardeşleri için eylem yapan gençleri gözaltına almaya gücünüz yetiyor”

“İsrail’le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama soykırıma uğramaya devam eden Gazzeli kardeşleri için eylem yapan gençleri gözaltına almaya gücünüz yetiyor.

Yapmayın! Her birinin yüreklerinin Gazze için çarptığına inandığım polisimizi, zulmünüzün bir parçası haline getirmeyin!”

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: “Ticareti durdurmuyorsunuz şimdi de protesto edenleri mi tutukluyorsunuz?”

“Dünyanın birçok yerinde yapılan bu kirli ticaret protesto ediliyor… Ticareti durdurmuyorsunuz şimdi de protesto edenleri mi tutukluyorsunuz? Yapmayın, etmeyin, bu memlekete bunları reva görmeyin…”

- Advertisment -