Ana SayfaVİDEO HABERRakel Dink ilk kez konuştu: “Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın...

Rakel Dink ilk kez konuştu: “Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi”

Rakel Dink, Ogün Samast’ın tahliye olmasından sonra ilk kez Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği Cumhuriyetin 100. Yılında Azınlık Hakları Konferansında konuştu: “Biz zaten yıllardır katillerle aynı havayı soluyoruz. Dink'in ölüm emrini verenlerin aramızda dolaştığını biliyoruz zaten. Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi. Mesele hiçbir zaman şu ya da bu kişinin 3-5 yıl fazla ya da az ceza alması değildir. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik. Bu davada adaletin yerini bulması ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır dedik.”

Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen “Cumhuriyet’in 100. Yılında Azınlık Hakları Konferansı”nın açılışında Rakel Dink konuştu:

“Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp, yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi.

Biz zaten yıllardır katillerle aynı havayı soluyoruz.

Dink’in ölüm emrini verenlerin aramızda dolaştığını biliyoruz zaten. Sabahattin Ali’nin, İlhan Erdost’un, Zeki Tekiner’in, Uğur Mumcu’nun, Musa Anter’in katilleriyle aynı havayı soluduğumuzu bilmiyor muyuz?

Mesele hiçbir zaman şu ya da bu kişinin 3-5 yıl fazla ya da az ceza alması değildir. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik. Bu davada adaletin yerini bulması ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır dedik.

Aynı cinayet günü olduğu gibi bugün de elbette tetikçinin serbestçe dolaşmasının sembolik bir anlamı var. Ülke gerçeğini, Cumhuriyet’in 100. yılında görmeyenlerin gözüne sokuyor, unutanlara hatırlatıyor. Hrant Dink’i öldüren tetikçi serbest, Osman Kavala içeride. Azmettirenler serbest, Çiğdemimiz içeride. Hedef gösterenler serbest, avukatlarımız içeride.

Mesele hiçbir zaman şu ya da bu kişinin 3-5 yıl fazla ya da az ceza alması değildir. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söyledik. Bu davada adaletin yerini bulması ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır dedik.”

- Advertisment -