Ana SayfaVİDEO HABERRusya Ukrayna’da sertleşiyor: Harkiv şehir merkezi bombalandı

Rusya Ukrayna’da sertleşiyor: Harkiv şehir merkezi bombalandı

Bu sabah saatlerinde Harkiv'deki Svobody Meydanı'ndaki bölgesel devlet idaresi binasının bulunduğu alana Rusya tarafından füzeli saldırı gerçekleşti. Olayda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Ayrıca Rus topçuları Harkiv ve Kiev arasında bulunan Okhtyrka şehrindeki bir askeri karargahı vurdu. Saldırıda 70 Ukraynalı asker öldü. Amerikan şirketi Maxar’ın yayınladığı yeni uydu görüntülerine göre ise 64 kilometrelik Rus askeri konvoyu Kiev'e 27 kilometre yakında, ilerleyişini sürdürüyor.

Rus ordusunun 24 Şubat’tan bu yana girmek için çalıştığı fakat Ukrayna ordusunun ve halkının direnişi ile karşılaştığı Harkiv’de, Rus birlikleri, kentteki belediye binasını füzelerle vurdu.

Patlamada çok sayıda kişi hayatını kaybederken, kişi sayısının tespiti için çalışmalar sürüyor.

Okhtyrka’da askeri üse saldırı: 70 Ukrayna askeri hayatını kaybetti

Sumi Valisi Dmytro Zhyvytskyi, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Okhtyrka kentindeki askeri birliğin Rus ordusu tarafından vurulduğunu, saldırıda yaklaşık 70 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiği duyurdu.

Zhyvytskyi, ekiplerin ve gönüllülerin, askeri birliğin enkazında arama kurtarma çalışmaları yaptığını ifade etti.

Kentte Rus askerlerine ait de çok sayıda ceset bulunduğunu belirten Zhyvytskyi, bu cesetleri topladıklarını ve Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim ettiklerini kaydetti.

64 kilometrelik Rus askeri konvoyu Kiev’e ilerliyor

Amerikan şirketi Maxar’ın yayınladığı yeni (Pazartesi öğle saatlerine ait) uydu fotoğraflarına göre, 64 kilometre uzunluğundaki Rus askerî konvoyu Kyiv’in 27 km kuzeyinden şehre doğru ilerliyor.

Maxar, konvoyda çok sayıda tank ve zırhlı araç olduğunu açıkladı.

Resim
Resim
Resim
- Advertisment -