Ana SayfaDış HaberSean Penn’den Rusya’nın Ukrayna’yı işgali belgeseli: “Superpower”

Sean Penn’den Rusya’nın Ukrayna’yı işgali belgeseli: “Superpower”

Muhalif oyuncu ve yapımcı Sean Penn’in Aaron Kaufman ile yönetmenliğini yaptığı Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini konu alan “Superpower” belgeselinin ilk fragmanı yayınlandı. Fragmanda, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile röportajdan da bölümler var: “Biz sadece ülkemizde yaşamak isteyen sıradan insanlarız”

İki defa en iyi erkek oyuncu Oscar’ın kazanan oyuncu ve yapımcı Sean Penn’in Aaron Kaufman ile yönetmenliğini üstlendiği Ukrayna’nın Rusya’ya karşı direnişini konu alan “Superpower” belgeselinin ilk fragmanı yayınlandı.

Fragmanda Ukrayna’da Rus işgalinin başladığı 24 Şubat 2022’de Kiev’i ilk kez bombaladığı anlar, Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgal ettiği sırada savaşan gazilerin, Maidan’da öldürülen bir askerin eşinin, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky’nin ve birçok Ukraynalının tanıklıkları yer alıyor.

Ukrayna’ya verdiği destekle bilinen 63 yaşındaki Sean Penn, geçtiğimiz yıl Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaptığı ziyarette, kazandığı Oscar ödüllerinden birini Zelensky’e hediye etmişti. 

Rusya’nın işgalinden birkaç ay önce, Zelensky’nin bir oyuncu ve komedyen olarak nasıl cumhurbaşkanı seçildiğinin hikayesini anlatmak amacıyla çekimlerine başlanan belgesel, 18 Eylül’de Paramount+’da gösterime girecek.

- Advertisment -