Ana SayfaVİDEO HABERVİDEO HABER | Kardan Üniversitesi önünde Taliban askerleri kadınları sopayla dövdü

VİDEO HABER | Kardan Üniversitesi önünde Taliban askerleri kadınları sopayla dövdü

Özel üniversitelerde eğitimin bugün başladığı Afganistan'da Kardan Üniversitesi önünde Taliban askerleri kadınları dövdü. Taliban yönetimi dün yayınladığı kararname ile özel üniversitelerde eğitim gören kız öğrencilere abaya giyme ve peçe takma zorunluluğu getirdiğini açıklamıştı.

Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da özel üniversitelerin açıldığı ilk gün olaylı geçti. Ülkeden gelen görüntülerde Taliban askerlerinin üniversitelere gelen kadınlara saldırdığı ve sopalarla vurduğu görüldü.

Özel üniversitelerde okuyan kız öğrencilere “şartlı izin” verilmişti

Dün (6 Eylül) Agence France Press’in (AFP) servis ettiği haberde Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ın, ülkedeki özel üniversitelerde eğitim gören kız öğrencilere abaya giyme ve peçe takma zorunluluğu getirdiği duyurulmuştu.

Habere göre, kız öğrencilerin dış görünümünün yanı sıra eğitim kurumlarında ders görmelerinin kuralları da belirlendi. Buna göre kız öğrenciler ayrı, erkek öğrenciler ayrı ders görecek, kızların dersi, üniversite çıkışında erkeklerle görüşmemeleri için 5 dakika erken sona erecek.

Kız öğrencilere sadece kadın öğretim üyeleri ders verebilecek, bunun mümkün olmaması durumunda ise derslere, itibarı iyi durumda olan ‘yaşlı erkek’ öğretim görevlileri girecek.

- Advertisment -