Ana SayfaVİDEO HABERVİDEO HABER | Soylu: “Amerika’nın Türkiye üzerinde iki temel şeyi...

VİDEO HABER | Soylu: “Amerika’nın Türkiye üzerinde iki temel şeyi var: LGBT ve Uygur…”

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına konuk olan Soylu: “ABD’nin Türkiye üzerinde iki temel şeyi var. Biri LGBT üzerinden yürür. İkincisi Çin’e karşı Türkiye’deki Uygur Türkleri üzerinden yürümeye çalışır. Amerika’nın Türkiye üzerinden Çin’e, Türkiye’yi de etkileyerek böyle bir bizim Doğu Türkistanlı Uygur Türkü kardeşlerimize yönelik yapabileceğimiz herhangi bir durumu oluşturabilmek. Onların da Türkiye’deki Uygur Türkleri üzerinden Çin’i sıkıştırma politikasını devam ettirebilmek. İkisini uzun zamandan beri ABD, Türkiye’de iç politika malzemesi olarak kullandı.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün (23 Mayıs) CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programına konuk oldu.

Soylu şunları söyledi:

“Amerika’nın iki tane temel şeyi vardır. Türkiye ve bizim coğrafyamız üzerinde. Birisi LGBT üzerinden yürür. İkincisi de Çin’e karşı Türkiye’deki Uygur Türkleri üzerinden yürümeye çalışır. Benim işim olduğu için ben sürekli takip ediyorum kimin nasıl bir süreci yönettiğini ve yürüttüğünü. Ve bu ikisini uzun zaman devam ettirdi. Çok uzun zaman.

Uygur Türkleri üzerinden yürümesi de Çin’le Amerika’nın Türkiye’yi bir saha olarak görüp, Amerika’nın Türkiye üzerinden Çin’e, Türkiye’yi de etkileyerek -aslında bir taşla iki kuş vurarak- böyle bir bizim Doğu Türkistanlı Uygur Türkü kardeşlerimize yönelik yapabileceğimiz herhangi bir durumu oluşturabilmek. Onların da Türkiye’deki Uygur Türkleri üzerinden Çin’i sıkıştırma politikasını devam ettirebilmek. Bu ikisini uzun zamandan beri Amerika, Türkiye’de iç politika malzemesi olarak kullandı.”

- Advertisment -