Ana SayfaHaberlerDünyaAlmanya'dan bir iptal daha

Almanya’dan bir iptal daha

 

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti Hannover’de Cuma için planlanan toplantıya verilen izin, belediye tarafından geri çekildi.

 

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) toplantı başvurusunu “Bölge teşkilatı toplantısı yapılacak” diye yaptı. Daha sonra UETD, belediyeye Türkiye’den bir milletvekilinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

 

Belediye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in etkinliğe katılacağını polisten öğrenince, doğru bilgilendirilmedikleri ve Türkiye’deki iç politika tartışmalarının kente taşınmasını istemedikleri gerekçeleriyle, UETD’ye verdiği salonun iznini Perşembe günü öğleden sonra iptal etti.

 

16 Nisan referandumu için Almanya’daki seçmene yönelik kampanya yürütmek isteyen AK Partili bakanlar, Bekir Bozdağ ve Nihat Zeybekci'nin Mart ayı başındaki programlarına izin verilmemesi, iki ülke arasında yeni bir krize sebep olmuştu.

 

13 Mart’ta konuşan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Alman hükümetinin tutumunda değişiklik yoktur. Eğer başka ülkelerde basın ve düşünce özgürlüklerinin kısıtlanmasını eleştiriyorsak biz de bu değerleri yüksek tutmalıyız. Bu da Türk politikacıların burada toplantı yapmalarına genel bir yasak koymadığımız anlamına geliyor" ifadelerini kullanmıştı. Seibert, toplantıların zamanında ve saydam şekilde bildirilmesi, yasalara, kurallara uygun olması ve Türkiye'nin iç sorunlarının Almanya'ya taşınmaması gerektiğini söylemişti.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -