Ana SayfaHaberlerBir milyon güvensiz ithal ürüne el kondu

Bir milyon güvensiz ithal ürüne el kondu

 

Zeybekci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ithalatta ağırlıklı olarak belge üzerinden denetlenen, aralarında oyuncak, cep telefonu, ampul, avize, televizyon, beyaz eşya, pompa, traş makinası, priz, elektrikli el aletleri gibi ürünlerin de yer aldığı tüketici ürünlerinin temmuz ayı ortasından itibaren bakanlıkça da teste tabi tutulmaya başlandığını anımsattı.

 

Bu konuda "yeni bir mevzuat veya ürünlere yeni bir şart getirilmediğini" vurgulayan Zeybekci, bu sistemin yıllardır yürürlükte olan kurallara uyulup uyulmadığını test ederek denetleme imkanı sunduğunu ifade etti.

 

Zeybekci, üretici ve ithalatçının, ürünün güvenli olduğunu gösteren test raporlarını her zaman hazır bulundurmak mecburiyetinde olduğunu da söyledi.

 

Söz konusu ürünlere basılan "CE" işaretinin, aslında bu testlerin yapıldığını ve ürünün güvenli olduğunu gösterdiğini ancak özellikle Uzakdoğu’dan gelen ürünlerde test raporlarında eksiklik veya hatalarla sıkça karşılaşıldığını dile getirildi.

 

BÜYÜK BÖLÜMÜ ÇİN ÜRETİMİ

 

Çok sayıda raporun doğru olmdığını tespit edildiği ve bu raporları ibraz edenlere idari müeyyide uygulandıği belirtildi. Zeybekci, bu tür raporların büyük kısmının ise Çin’den yapılan ithalatlarla ilgili olduğunun tespit edildiğini ancak Çin makamlarıyla olan temaslardan sonuç alınamadığını kaydetti

- Advertisment -