Ana SayfaHaberlerSıcak havalara dikkat...

Sıcak havalara dikkat…

 

Uzmanlar, bugün ve özellikle cuma gününden itibaren etkili olacak Kuzey Afrika sıcaklarına karşı dikkatli olunması, güneş altında durulmaması ve bol sıvı tüketilmesi gerektiğini bildirildi.

 

MEVSİM NORMALLERİNİN 10 DERECE ÜSTÜ…

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, Türkiye yarından itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisine girecek.

 

Mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak Bursa'da hava sıcaklığının 40, Balıkesir'de ise 42 dereceye ulaşması bekleniyor. Sıcaklar ülke genelinde de yükselecek.  Bu sıcaklık değerlerinin gölge tahminleri olduğunu, güneş altında çok daha yüksek derecelerin hissedileceğini vurgulayan uzmanlar, Kuzey Afrika sıcaklarına karşı dikkatli olunması uyarısını yaptı. Meteoroloji son olarak da Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Ardahan illeri için 2-6 Temmuz'da "kuvvetli sıcak hava dalgası" uyarısında bulundu, açıklamada "Zorunlu olmadıkça 11.00-15.00 saatlerinde dışarıya çıkılmamalıdır. Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalıdır. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalıdır. Ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol sıvı tüketilmelidir" denildi.

- Advertisment -