Ana SayfaHaberler‘Kadın kotası’ yüzünden baskıyla resmi aday yapılmayan DEM adayı, PKK televizyonu çalışanına...

‘Kadın kotası’ yüzünden baskıyla resmi aday yapılmayan DEM adayı, PKK televizyonu çalışanına tepki gösterdi: “Avrupa’da yaşayıp Batman’a ayar vermek haddine değil!”

DEM Parti’nin ön seçiminde Batman’da yüzde 80 oy almasına rağmen ‘kadın aday kotası’ gerekçesiyle resmi aday göstermediği, halktan gelen tepkiler üzerine PKK’ya yakın çevrelerden “özel savaş stratejesi uygulamak” ve “provokasyon” yapmakla suçlanan Öcalan’ın eski avukatlarından Mehdi Öztüzün, “Bu siyaset ağalarına, gruplara, müteahhit siyasetine halkımızın itirazı, sınıfsal öfkesiydi” yazdı. Tepki, PKK’nın Avrupa’daki kanalının çalışanından geldi: “Kariyer hastalıklarına alet etme altında kalırsın.” Öztüzün cevap verdi: “Avrupa’da yaşayıp Batman’a ayar vermek haddine değil!”

DEM Parti’nin Batman’deki ön seçiminde oyların yüzde 80’ini alan Öcalan’ın avukatı Mehdi Öztüzün’ün resmi adaylığına kadın kotasından seçilen eşbaşkan Gülistan Sönük’ü resmi aday yapmak isteyen parti yönetimi izin vermemiş, Batman’da DEM Partililer Öztüzün’e destek gösterisi yapmış, bunun üzerine PKK’nın haber sitesinde yayınlanan Kürdistan Halk İnsiyatifi imzalı bildiride “Erkek egemenlikli kimi anlayışlar her türlü provokasyonu ve manipülasyonu devreye koymaktalar” denmişti. 

Baskılar üzerine “Eksikliklerimiz oldu. Özeleştirimizi veriyoruz” diyerek çekilen Mehdi Öztüzün, bugün Facebook hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaptı.

Yaşanan sorunun bir eş başkanlık veya kadın özgürlük mücadelesine karşıtlık olmadığını söyleyen Öztüzün, sorunun süregelen siyaset tarzının yeniden kendini organize etmesi sorunu olduğunu söyledi:

“Hiçbir mevki ve makamda gözümüz olmadı. Sadece halkımıza güvenerek, çıkarsız bir siyaset yürütmeye çalıştık. Halkımız, mevcut siyaset tarzına bir itiraz olan ‘hakikat yolculuğu’ adını verdiğimiz yürüyüşümüze tarihi bir destek sundu. 

Sonrasında yaşanan sorun eş başkanlık veya kadın özgürlük mücadelesine karşıtlık değildi. Süregelen siyaset tarzının yeniden kendini organize etmesi sorunuydu. Buna karşı, halkımız tarihi bir direniş ve değerlerine sahip çıkma kararlığı gösterdi. Bu aynı zamanda sınıfsal bir öfkeydi. Siyaset ağalarına, gruplara, müteahhit siyasetine halkımızın itirazı idi. 

Halkımızın onurlu direnişi mevcut siyasi grupları da aşarak Avrupa’daki bazı kesimleri bile rahatsız ettiği açıkça görüldü. Son gün yaşanabilecek tehlikeli durumları ve halkımızın mücadelesine gelebilecek zararları engelleyebilmek için sorumluluk alma gerekliliği duymamızdan dolayı mevcut tutumu sergilediğimizi halkımızla paylaşma ihtiyacı duyuyoruz. 

Yargılandığımız davalarda, Mava’da mezarlar tahrip edilmesin diye silahların üzerine tek başımıza yürürken, Sason’da çatışmaya engel olurken de geri adım atmadık. Hiçbir güce boyun eğmediğimize, halkımız (pratiğimizle) şahittir. Sadece halkın mücadelesi için geri adım attığımızı halkımızın takdirine sunuyoruz. Halkımız için herşeyi sineye çekeriz. Halkın çıkarları her şeyden daha değerlidir. 

BUNUN İÇİN BAĞRIMIZA TAŞ BASARAK,HAKSIZLIKLARA DA UĞRAMAYI KABUL EDERİZ. BU TARİHİ SAHİPLENME VE DİRENİŞİ GÖSTEREN, ANALARIMIZ (BARIŞ ANNELERİ) VE GENÇLERİMİZ BAŞTA OLMAK ÜZERE DEĞERLİ HALKIMIZA BORCUMUZ DAHA DA ARTTI. SAHİPLENMENİZDEN VE KARARLI DİRENİŞİNİZDEN DOLAYI ÖNÜNÜZDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM.

Bejna me; tenê li ber gelê me û li ber dayîkên me ditewe.

wekî din li ber tu kesî natewe û wê netewe !”

Resim

Mehdi Öztüzün’ün paylaşımını Brüksel’den yayın yapan PKK’ya ait Sterk TV’nin ekran yüzlerinden Amed Dicle eleştirdi:

“O sıraladığın eylemler, dil uzattığın insanların verdiği mücadelenin zekatı bile olamaz. Annelerin ve gençlerin duruşunu kariyer hastalıklarına alet etme altında kalırsın. ‘Sınıfsal öfke’ dediğin şey devlet nazarında ‘makam sahibi’ olarak görünme hevesi ise yanlış adrestesin.” 

Amed Dicle, mesajını daha sonra sildi.

Resim

Amed Dicle’nin yanıtının ekran görüntüsünü paylaşan Mehdi Öztüzün ise “Avrupa’da yaşayıp Batman’a ayar vermek haddine değil!” yazdı.

- Advertisment -