Ana SayfaHaberlerABD’de zengin çift, evlat edindikleri siyahi çocukları tarlada köle olarak çalıştırdı, ahıra...

ABD’de zengin çift, evlat edindikleri siyahi çocukları tarlada köle olarak çalıştırdı, ahıra kilitledi

ABD’de evlat edindiği siyahi çocukları tarlada köle olarak çalıştıran ve elektrik, su olmayan eski bir ahırda kilitleyen zengin çift tesadüfen fark edildi. Çiftin daha önce Washington eyaletinde aynı suçlamalarla soruşturma altındayken çocuklarla birlikte şimdi yaşadıkları Batı Virginia’ya kaçtığı tespit edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia eyaletinde varlıklı oldukları belirtilen 63 yaşındaki Donald Ray Lantz ve 62 yaşındaki Jeanne Kay Whitefeather isimli çift, devriye gezen polislerin, bakımsız ve eski bir ahırda kilitli tutulan 14 ve 16 yaşında iki çocuğu fark etmeleri üzerine tutuklandı.

Ahırın bulunduğu çiftlikte yapılan aramada, hepsi siyahi olan ve evlatlık alındıktan sonra köle olarak çalıştırılan 6, 9 ,11, 14 ve 16 yaşlarında 5 çocuğun bulunduğu tespit edildi.

Çocukların ellerinin bağlandığı iplerden biri.

12 saat çalışma karşılığı yemek

Başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren komşular, çocukların tarlada çalışmadan ahırlara dahi giremediği, hatta yemek bile bulamadıkları söyledi. Çocukların ifadelerine göre ise tarlada ortalama 12 saat çalıştıklarını ve günde sadece 12 saatte bir yemek yedikleri ortaya çıktı. Beton bir zeminde hiçbir korunak olmadan uyuduklarını söyleyen çocuklar, vücutlarının yara dolduğunu söyledi. Polis tarafından yapılan ayrı bir açıklamada ise “beğenilen” çocukların daha konforlu bir evde kaldığı açıklandı.

Çocukların kaldığı kulübede portatif bir tuvalet var ancak su ve elektrik yok.

Haklarındaki suçlamaları reddeden ve çocukların aslında kulübede kilitli olmadığını söyleyen çift 8 ay önce 200 bin dolar kefaletle serbest bırakılsa da Mayıs ayında tekrar tutuklandılar ve kefalet tutarı 1 milyon dolara yükseltildi.

Mahkeme, çiftin kefaleti ödemek için 295 bin dolara sattıkları evden kalan paraya “insan kaçakçılığından elde edildiği” gerekçesiyle el koydu.

Çiftin sonraki duruşması 9 Eylül’de yapılacak.

İfşa olunca eyalet değiştirmişler

Mahkeme, çiftin daha önce Washington eyaletinde aynı suçlamalar yüzünden soruşturma altındayken çocuklarla birlikte oradan kaçıp Batı Virginia’ya geldiğine dair kanıtları olduğunu açıkladı.

- Advertisment -