Ana SayfaDış HaberAlmanya liderliği 90’da kurtardı

Almanya liderliği 90’da kurtardı

A  grubunda ilk iki maçını kazanarak gruptan çıkmayı garantileyen ev sahibi Almanya, İsviçre karşısında uzun süre mağlup durumda götürdüğü maçı 90. dakikada  Füllkrug’un  attığı kafa golüyle berabere bitirdi. Bu sonuçla Almanya grup lideri İsviçre 2. olarak  ilk 16 turuna kaldı.

Grubun diğer maçında bir puanı olan İskoçya ile iki yenilgisi bulunan Macaristan karşılaştı. İskoçya, Macaristan’ı yenip en iyi üçüncüler arasından ilk 16 turuna kalmayı planlıyordu. Macarlar, İskoçları son saniye golüyle yenerek en iyi üçüncüleri beklemeye başladı.

İsviçre-Almanya

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu üçüncü ve son maçında İsviçre ile Almanya 1-1 berabere kaldı.

17. dakikada ev sahibi Almanya’nın bulduğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesiyle iptal edildi. Sağdan Mittelstadt’ın ortaladığı topu altıpas üzerindeki Aebischer uzaklaştırdı. Dönen topu ceza sahası dışı sol çaprazda alan Andrich’in şutunda meşin yuvarlak yakın direğin dibinden ağlara gitti. Pozisyonda hakem Orsato gol kararı verdi. VAR’ın tavsiyesiyle saha kenarında inceleme yapan İtalyan hakem, topu uzaklaştırdığı sırada Musiala’nın Aebischer’e faul yaptığını tespit ederek golü geçersiz saydı.

28. dakikada İsviçre öne geçti. Rieder’in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topu alan Freuler, bekletmeden pasını altıpasa hareketlenen Ndoye’a gönderdi. Bu futbolcu da düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0.

90+2. dakikada Almanya beraberliği yakaladı. Soldan Raum’un ortaladığı topta altıpas üzerinde iyi yükselen Füllkrug, kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

Müsabaka beraberlikle sona erdi. Bu sonucun ardından Almanya grup lideri, İsviçre de ikinci olarak adını son 16 turuna yazdırdı.

Stat: Frankfurt Arena

Hakemler: Daniele Orsato, Ciro Carbone, Alessandro Giallatini (İtalya)

İsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer, Ndoye (Dk. 65 Amdouni), Rieder (Dk. 65 Vargas), Embolo (Dk. 65 Duah)

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah (Dk. 61 Schlotterbeck), Mittelstadt (Dk. 61 Raum), Andrich (Dk. 65 Beier), Kroos, Musiala (Dk. 76 Füllkrug), İlkay Gündoğan, Wirtz (Dk. 76 Sane), Havertz

Goller: Dk. 28 Ndoye (İsviçre), Dk. 90+2 Füllkrug (Almanya)

Sarı kartlar: Dk. 25 Ndoye, Dk. 67 Xhaka, Dk. 81 Widmer (İsviçre), Dk. 38 Tah (Almanya)

Macaristan, İskoçya’yı uzatmada yıktı

Macaristan, İskoçya'yı uzatmada yıktı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu üçüncü maçında Macaristan, İskoçya’yı uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 yenerek son 16 turuna kalma umudunu sürdürdü.

Almanya’nın Stuttgart şehriyle aynı adı taşıyan statta oynanan maçın ilk yarısında iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. İskoçlar bir ara yüzde 75’leri bulan topla oynama oranına rağmen ilk devrede şut girişiminde bulunamadı.

İkinci yarıda da durağan futbol devam ederken taraflar, karşılaşmanın son dakikalarında golü daha çok düşündü. Uzatma dakikalarında bir topu direkten dönen Macarlar, 90+10. dakikada Csoboth’un attığı golle rakibini 1-0 yenerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

– Macaristan en iyi üçüncülerden biri olmayı bekleyecek

Grupta üç maçta elde ettiği 3 puanla üçüncü sırayı alan Macaristan, ilk ikiye girerek doğrudan son 16 turuna kalma şansı yakalayamadı.

İsviçre’ye 3-1 ve Almanya’ya 2-0 kaybeden Macarlar, İskoçya’yı 1-0 yenerek umudunu sürdürdü.

Almanya’nın lider, İsviçre’nin ikinci olarak tur atladığı grupta Macaristan, diğer maçlardaki sonuçlara göre en iyi 4 grup üçüncüsü kontenjanından son 16 turuna kalmayı bekleyecek.

– İskoçya bir puanla veda etti

İskoçya, grupta üç maç sonunda topladığı bir puanla son sırada kalarak turnuvadan elendi.

Almanya’ya 5-1 ve Macaristan’a 1-0 kaybeden İskoçlar, İsviçre ile 1-1 berabere kaldı.

- Advertisment -