Ana SayfaHaberlerGündemArda Güler düz koşu yaptı, Montella linç edildi. TFF: “Çekya maçına hazırlanması...

Arda Güler düz koşu yaptı, Montella linç edildi. TFF: “Çekya maçına hazırlanması için teknik heyetimiz ve oyuncu fikir birliğine vardı”

A Haber ve Anadolu Ajansı’nın A Milli Takım’ın antrenmanında, teknik direktör Montella’nın Arda Güler’e top kapma antrenmanı yerine düz koşu yaptırdığı görüntüler kısa sürede linç kampanyasına dönüştü. Spor yorumcusu Serkan Akcan: “Bunu yorumlayan arkadaşlar muhtemelen herhangi bir takımın kampında bulunmadılar. Gördük ki Arda’nın kasığında bir problemi var. Montella ‘Arda'nın belli ki sakatlığı var, sen düz koşu yap, o rotasyonel idmanı yapma’ demek istiyor.” TFF: “Arda Güler'in kasığındaki ağrı nedeniyle, Çekya maçına hazırlayabilmek adına, bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncu arasında fikir birliğine varılmıştır.”

EURO 2024’te A Milli Takım’ın Portekiz’e 3-0 kaybetmesinin ardından teknik direktör Montella hedef tahtasına oturtulmuştu.

Bugün A Haber ve Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan ve 5’e 2 top kapma çalışmasında Montella’nın Arda Güler’den antrenman formasını aldığı ve Yusuf Yazıcı’ya verdiği görülen görüntüler, Montella’ya yönelik tepkilerin artmasına sebep oldu.

Görüntüleri paylaşan çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ve yüksek takipçili hesap, Montella’nın Arda Güler’i antrenman sırasında dışladığını ve ayrı antrenman yaptırdığını savundu.

beIN Sports’tan Serkan Akcan, tepkilerin yersiz olduğunu savundu.

Akcan şöyle konuştu:

“Bunu yorumlayan arkadaşlar muhtemelen herhangi bir takımın kampında bulunmadılar”

“Şimdi bunun trend topik olmasını sağlayan, mesajı yayan ve bunu yorumlayan arkadaşlar herhangi bir takımın kampında bulunmuşlar mı? Bir futbol takımıyla hareket etmişler mi mesela? Muhtemelen etmediler. Bak, ben sana bu olayın aslını söyleyeyim. Şu an görüntüdeki bütün futbolculara bak… Bu idmana çıkan futbolcular, dünkü maçın ilk on birinde yer almayan futbolcular. Sonradan girenlerle birlikte dün oynamayanlara özel bir idman.”

“Arda Güler’in sakatlığı var”

“Orada bir 5’e 2, 7’ye 2 top kapma oynanır. Sarı formayı giyen içeride o topu kapmaya çalışan oyuncu olur. Ondan alıyor Yusuf Yazıcı’ya veriyor. O topu kapmaya çalışan aradaki Yusuf Yazıcı. Bunu videoda da görebiliyoruz. O çok rotasyonel bir idmandır 5’e 2, 7’ye 2, 8’e 2… Kasık bölgesi için, diz bölgesi için ufak da bir sakatlık durumu varsa o sakatlığı ilerletir. Çok hareketlisin çünkü, sürekli yön değiştiriyorsun. Doğal olarak dün Arda Güler’in oynamama gerekçesini şu anda hepimiz biliyoruz değil mi? Kasığındaki sakatlık. Bugün Hakan Çalhanoğlu’nu dinledim aynı şekilde Cenk Tosun’u da. ‘Siz bilmiyorsunuz ama Arda Güler’in bir sakatlığı var. Kasığındaki bir sakatlık sebebiyle oynamadı ve hocayla beraber buna karar verdiler’ dedi. Bu bence önemli bir açıklamaydı. Montella ile Arda arasındaki şu görüntüler üzerinden fırtına koparmayı engelleyecek bir açıklamaydı.”

“Kasığını gösteriyor, korneri ben atmayayım sen at diyor”

“Hakan’ın yaptığı açıklama şu görüntüden önce olsaydı sosyal medyadaki arkadaşlar bunu daha fazla da köpürtebilirlerdi. Ama hiç alakası yok. Tamamen Arda Güler’i rotasyonel idmanda kullanmıyor, belli ki kasığında bir problemi var. Dün maçtada Hakan Çalhanoğlu’na göstermiş ben onu görmemiştim. Kasığını gösteriyor, korneri ben atmayayım sen at diyor.”

“Yardımcı hoca Arda’ya ne yapması gerektiğini söylüyor”

“Evet bugün de gördük ki kasığında bir problemi var. Sarı formayı üzerinden alıp düz koşu yaptırıyor. Ama Arda anlamıyor sanırım. Arda, Selçuk Şahin ile devam ediyor. Arda, ‘Ben ne yapacağı diyor’. O da ‘Hocaya soralım’ gibi bir jest-mimik ile ne yapması gerektiğini anlatıyor. Sonra diğer yardımcı geliyor, ona sorduğunda Arda’yı yönlendiriyor sahanın diğer tarafına doğru yanlış görmüyorsam ve sonra düz koşu yapmaya başlıyor. Montella burada Arda’nın belli ki sakatlığı var ve sen düz koşu yap, o rotasyonel idmanı yapma demek istiyor benim anladığım kadarıyla.”

TFF’den açıklama: “Kalbi Türk Millî Takımı için atan sağ duyulu vatandaşlarım itibar etmesin”

Türkiye Futbol Federasyonu da konuyla açıklama yaparak, Arda Güler’in sakatlığı nedeniyle farklı bir antrenman yaptığını ifade etti.

TFF’nin açıklaması şu şekilde:

“Antrenman öncesinde millî futbolcumuz Arda Güler’in kasığındaki ağrı nedeniyle, Çekya maçına kendisini en sağlıklı şekilde hazırlayabilmek adına, bireysel çalışma yapması konusunda teknik heyetimiz ve oyuncu arasında fikir birliğine varılmıştır.

İlgili videoda görülen çalışma, Arda Güler için belirlenen kapsamda olmayıp, millî futbolcumuz daha sonra koruyucu amaçlı lineer çalışmasına yönlendirilmiştir. 

Kalbi Türk Millî Takımı için atan sağ duyulu vatandaşlarımızın bu tür içeriklere itibar etmemesi gerektiğini önemle hatırlatırız.”

Arda Güler maçtan sonra Montella’yla fotoğrafını paylaşmıştı

Portekiz maçında ilk 11’de yer almadığı için eleştirilen Arda Güler, maçtan sonra teknik direktör Montella’nın kendisini alnından öptüğü fotoğrafı Instagram hesabından paylaşmıştı:

- Advertisment -