Ana SayfaHaberlerDünyaDaron Acemoğlu’ndan Biden’a destek: “Daha genç bir aday harika olurdu ama asıl...

Daron Acemoğlu’ndan Biden’a destek: “Daha genç bir aday harika olurdu ama asıl mesele, Trump tehdidi”

Daron Acemoğlu, ABD’de Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi için çağrıda bulunanları eleştirdi: “New York Times da dahil olmak üzere ana akım ABD medyası beni hayal kırıklığına uğrattı. Evet, o yaşlı. Evet, daha genç bir adayın olması harika olurdu. Evet, ‘Birliğin Durumu’ konuşmasına kıyasla kötü bir gece geçirdi ama asıl mesele, Trump'ın ABD demokrasisine yönelik çok ciddi bir tehdit olduğudur.”

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde adaylığını ilan eden Trump ve Biden, CNN’in ev sahipliğinde tartışmıştı.

Programın ardından ABD kamuoyu, Biden’ın yaşlı olduğunu ve adaylıktan çekilmesi gerektiğini savundu.

ABD’nin en köklü gazetelerinden New York Times’ın Yayın Kurulu da Biden’a çekilme çağrısı yapmıştı.

Aday tartışmalarına Daron Acemoğlu da dahil oldu.

X hesabından açıklamalar yapan Acemoğlu, Biden’a yapılan “çekil” çağrılarını eleştirdi.

Acemoğlu şu ifadeleri kullandı:

“New York Times da dahil olmak üzere ana akım ABD medyası beni hayal kırıklığına uğrattı. Manşetlerin tamamı Biden’ın tartışma performansıyla ilgili. Evet, o yaşlı. Evet, daha genç bir adayın olması harika olurdu. Evet, ‘Birliğin Durumu’ konuşmasıyla karşılaştırıldığında kesinlikle kötü bir gece geçirdi. Ama asıl meselebu değil. Asıl mesele, Trump’ın ABD demokrasisine yönelik çok ciddi bir tehdit olduğudur.”

Trump’ın 21 Ocak 2017’deki yemin töreni öncesi 18 Ocak’ta Foreign Policy’de yayımlanan “Trump’a karşı son savunma biziz” başlıklı yazısını hatırlatan Acemoğlu “Trump 2016’da seçildiğinde ABD kurumları için bir tehditti, o zaman da iddia etmiştim” dedi.

Trump’ın 2017’ye göre daha büyük bir tehdit olduğunu savunan Acemoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sivil toplumun ona karşı seferber olması, genel olarak beceriksiz olması ve çevresinde yetkin ve sadık profillerin olmaması nedeniyle o kurşundan kaçtık. Artık durum farklı. Tehdit bugün çok daha büyük.

Rahatlığın aldığı biçimlerden biri, ABD kurumlarına körü körüne güvenmektir; bu kurumların güçlü olduğu ve Trump’ın ikinci döneminde ayakta kalacağı yönündeki hatalı bir argüman. Bir diğeri ise eğlenceye ve reytinglereodaklanan ve bunun normal bir seçim olduğu imajını satmaya devam eden ana akım medyadan geliyor.”

- Advertisment -