Ana SayfaHaberlerGündemDemirtaş'tan Jeremy Corbyn'e destek mektubu: “İngiltere'deki dostlarımızın tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum”

Demirtaş’tan Jeremy Corbyn’e destek mektubu: “İngiltere’deki dostlarımızın tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum”

Selahattin Demirtaş, Birleşik Krallık'taki genel seçimlerde bağımsız aday olan Jeremy Corbyn'e destek mektubu gönderdi. Corbyn: "Haksız bir şekilde tutukluğunun devam ettiği Türk hapishanesinden yazdığı destek mektubu için Selahattin Demirtaş'a teşekkürler.”

2016’dan beri tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Birleşik Krallık’taki genel seçimlerde bağımsız aday olan Jeremy Corbyn’e destek mektubu yazdı. Mektup, Demirtaş’ın avukatları aracılığıyla iletildi.

Geçmişte İşçi Partisi Genel Başkanlığı yapan Jeremy Corbyn’nin partisiyle yolları İsrail’e tepki gösterdiği açıklamaları nedeniyle ayrılmıştı.

Demirtaş’ın Türkçe ve İngilizce yazdığı mesaj şu şekilde:

“Sevgili Jeremy, 4 Temmuz’da yapılacak seçimlerde hepinize başarılar diliyor, İngiltere’deki dostlarımızın da sizi tüm güçleriyle destekleyeceklerine inanıyorum. Özgür zamanlarda görüşmek dileğiyle, Selam, Sevgilerimle…”

“Dear Jeremy, For the elections on the 4th of July, I wish you all the success and I belive that our friends in England will support you with all their strength. With the hope to meet in times of freedom. Sincerely yours”

Jeremy Corbyn, Demirtaş’ın mesajını X hesabından “Haksız bir şekilde tutukluğunun devam ettiği Türk hapishanesinden yazdığı destek mektubu için Selahattin Demirtaş’a teşekkürler. Türkiye’de – ve dünya çapında – özgürlük, barış ve adalet için yürütülen mücadele galip gelmeli.”

- Advertisment -