Ana SayfaHaberlerHakime “Adliye’de uyuşturucu partisi” soruşturması: Daha önce de mafya mensuplarına, AYM üyesi...

Hakime “Adliye’de uyuşturucu partisi” soruşturması: Daha önce de mafya mensuplarına, AYM üyesi hakkında CİMER’e FETÖ dilekçesi verdirtmekle suçlanmıştı

Adana’da görev yapan hakim Gül A.’nın eski sevgilisini tehdit ettirdiği iddiasıyla başlayan soruşturmada ilginç suçlamalar: “Kaçakçılık sanığına beraat sözü verdi, 500 milyon TL aldı”, “Adliye’de bir başsavcı vekili ve iki hakim ile birlikte uyuşturucu partisi yaptı.” Gül A. hakkında, önceki görev yeri Edirne’de de suç örgütü mensuplarıyla iş birliği içinde, aralarında AYM üyesi Selahaddin Menteş’in de bulunduğu yargı mensupları hakkında FETÖ suçlamasıyla CİMER’den şikayet dilekçeleri verilmesini organize ettiği suçlamasıyla iddianame düzenlemişti.

Adana Adliyesi’nde görev yapan hakim Gül A.’nın yasak aşk yaşadığı Ş.L.’nin, birlikteliklerine ait videoları silmesi için tehdit edilmesi üzerine başlayan HSK soruşturmasında, enteresan olaylar ortaya çıktı.

Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre; Adana Adliyesi’nde görev yapan hakim Gül A., Adana’da kiracı olarak oturduğu sitenin yöneticisi Ş.L. ile Eylül 2019’da tanıştıktan sonra birliktelik yaşamaya başladı. Gül A., bir gün Ş.L.’ye, “Benim bazı sıkıntılarım var. Sen güçlü bir erkeksin bana yardımcı olmanı istiyorum, ben daha önce Edirne’de görev yaptım. Orada görev yaparken hakkımda rüşvet iddiaları ortaya attılar, sahtecilik yaptığımı söylediler. Senin beni bu suçlamalardan kurtarman, dosyalarımı kapattırman ve o kişilerden beni korumanı istiyorum” dedi.

“İşyerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin”

Hukuken evli olan ve 20 yaşında oğlu olan Gül A., cinsel birlikteliklerinin görüntülerini kaydedip Ş.L. ile paylaştı.

Gül A.’nın başka erkeklerle de ilişki yaşadığından şüphelenen Ş.L., hakimi telefonla arayarak dört yıl süren birlikteliklerini sona erdirip, kendisiyle irtibat kurmamasını aksi halde savcılığa şikayette bulunacağını söyledi.

Bunun üzerine Mayıs ayında Ş.L. tehdit edilmeye başladı. Galericiler sitesinde bir işyerine giden Ş. L.’yi karşılayan iki kişi, “Sende hakime hanımın videoları varmış, bunların silmen gerekiyor. İşyerine girerken veya çıkarken öldürülebilirsin, bu işleri başkaları yapacak” dedi. Bunun üzerine Ş.L., kadın hakim hakkında şikayetçi oldu.

500 milyon TL rüşvet iddiası

Ş.L.’nin şikayeti üzerine Gül A. hakkında HSK Birinci. Dairesi tarafından soruşturma izni verildi. Gül A.’nın Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesi’nde “akaryakıt kaçakçılığı” suçlamasıyla yargılanan bir sanıktan, beraat etmesi karşılığında 500 milyon TL rüşvet aldığı iddia edildi.

Gül A.’nın yargılanan kişiye, Edirne’de birlikte görev yaptığı savcı F.A.’nın duruşmada beraat mütalaasında bulunup beraat kararı verdireceğini belirterek 500 milyon TL talep ederek parayı elden teslim aldığı, savcının yargılanan sanık hakkında beraat kararı verilmesi yönünde talepte bulunduğu ancak o celse karar verilmeyip sonraki celsede başka bir savcının mahkûmiyet mütalaasında bulunması sonucu ceza aldığı ortaya çıktı.

Sanığın, hem para verip hem ceza aldığını söylemesi üzerine Gül A.’nın “Kafaya takma, istinaf sürecinde beraat kararı çıkartırız” dediği iddia edildi.

Uyuşturucu iddiaları

Gül A., hakkındaki iddialar bunlarla da sınırlı kalmadı. Gül A.’nın bir özel hastaneden reçetesiz olarak uyuşturucu özelliği bulunan ilaç temin edip içtiği, pandemi döneminde nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metamfetamin maddesi ihtiva eden hapları kullanması nedeniyle nöbetini başka bir hakimle görüşerek değiştirdiği belirlendi.

Yine pandemi döneminde Gül A.’nın Adana Adliyesi’nde bir cumhuriyet başsavcı vekili, bir ağır ceza mahkemesi hakimi ve bir asliye ceza mahkemesi hâkimi ile birlikte içki içip başsavcı vekilinin adli emanet deposundan çıkarttığı metamfetamin olarak bilinen uyuşturucuyu kullanıp birlikte parti yaptıkları belirlendi.

Gül A. hakkında resmî dokümanda sahtecilik, saklılığın ihlâli, misyonu berbata kullanma, bilişim sistemine hukuka ters olarak girme, hata kanıtlarını yok etme, iftirâ, kişiyi hürriyetinden mahrum kılma suçlamaları yapıldı.

“AYM üyesini CİMER’e şikayet ettirdi”

Gül A.’nın Edirne’de hakimlik yaptığı dönemde de HSK’nın müsaade vermesi sonucu hakkında resmî dokümanda sahtecilik, saklılığın ihlâli, misyonu berbata kullanma, bilişim sistemine hukuka ters olarak girme, hata kanıtlarını yok etme, iftirâ, kişiyi hürriyetinden mahrum kılma suçlamalarından iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, Gül A.’nın Edirne’de hakimlik yaptığı dönemde Karalar ailesi mensuplarının yargılandığı organize suç örgütü davasına müdahale ettiği ve bu aileden zarar gören avukat K.K.’nın Karalar ailesi mensuplarını savunmasını istediği yer aldı.

Karalar ailesi mensupları, kendileri hakkındaki soruşturmayı yürüten başsavcı vekili ile savcıyı FETÖ soruşturmalarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla CİMER’e şikayet etti.

Zoraki olarak Karalar ailesinin avukatlığını yapan K.K., Temmuz 2019’da Anayasa Mahkemesi üyesi olarak seçilen dönemin Adalet Bakan Yardımcısı Selahaddin Menteş’e giderek durumu anlattı. Bunun üzerine Selahaddin Menteş hakkında da CİMER’e şikayet başvurusu yapıldı. İddianamede, CİMER’e yapılan bu şikayetlerin hepsinin Gül A. tarafından organize edildiğine yer verildi.

- Advertisment -