Ana SayfaHaberlerGündemİmamoğlu: Kayyum uygulamasının tümden gündemden kalkması şart

İmamoğlu: Kayyum uygulamasının tümden gündemden kalkması şart

Ekrem İmamoğlu, başkanı olduğu Türkiye Belediyeler Birliği toplantısı sonrası konuştu: "Kayyum uygulamasının tümden bu ülkenin gündeminden kalkması şart. Hiçbir belediyemiz bu tür uygulamayı hak etmiyor." "Sokak hayvanları kanun teklifi sorunu daha da büyütecek. TBB olarak kısırlaştır-aşıla politikasının seferberlikle yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümen toplantısı sonrasında sokak hayvanları düzenlemesi ve kayyumlar hakkında açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında şunları söyledi:

“Kanun teklifi, sorunu çözmek yerine daha da büyütecek. Kent yaşamı içindeki sahipsiz sokak hayvanları elbette tedirginlik yaratmakta hatta ölümlere sebep olmaktadır. Hayvanlar da hayatlarını tehdir edilen risklerle karşı karşıyadır. İlgili bakanlıklar tarafından yapılması gereken denetimler yapılmamıştır. Yerel yönetimlerle iş birliği yoluna acilen gidilmelidir. Türkiye Belediyeler Birliği olarak kısırlaştır-aşıla politikasının seferberlikle yönetilmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Kayyumlarla ilgili İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Kayyum uygulamasının tümden bu ülkenin gündeminden kalkması şart. Meclisin seçim yapması kuralından uzaklaşılması, vatandaşın iradesini tümden yok saydığı gibi kurumu da neredeyse yok etmektedir. Hiçbir belediyemiz bu tür uygulamayı hak etmiyor.”

- Advertisment -