Ana SayfaHaberlerABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu yakalandı

ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu yakalandı

İstanbul’da bir kişinin öldüğü kazaya sebep olan oğlu ile ABD’ye kaçan Eylem Tok ve oğlu yakalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD'de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.”

İstanbul’da Kemerburgaz’da 1 Mart gecesi ehliyetsiz araç kullanan 16 yaşındaki Timur Cihantimur Tok, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpmış ve evli, bir çocuk babası olan 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci’nin hayatını kaybetmesine, 4 kişinin de yaralanmasına sebep olmuştu.

Olayın sorumlusu Cihantimur Tok, aynı gece annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a, oradan da ABD’ye kaçırılmış, olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Eylem Tok hakkında “Suçluyu kayırma” suçundan ve oğlu Timur Cihantimur hakkında “Bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan yakalama kararı çıkarmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ,Tok ve Cihantimur’un ABD’de yakalandığını bildirdi.

Tunç, şu paylaşımı yaptı:

“ABD Adalet Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgiye göre Eylem Tok ve Cihantimur Tok ABD’de iade talebimiz kapsamında yakalanmışlardır. Süreci Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.”

- Advertisment -