Ana SayfaHaberlerGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Babacan'a: Geçmişte görev verdiklerim farklı bir şekilde bize saldırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Babacan’a: Geçmişte görev verdiklerim farklı bir şekilde bize saldırıyor

 

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde video konferans yöntemiyle il başkanlarına hitap etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz. En küçük bir ihmal salgının yeniden hortlamasına yol açabilir." dedi.

 

"BAŞARILI BİR SÜREÇ YÖNETİMİ GÖSTERDİK"

Erdoğan, şöyle devam etti:

 

 

"Alınan tedbirlerin yol açtığı ekonomik, sosyal, insani sıkıntıların giderilmesi konusunda başarılı bir süreç yönetimi gösterdik. Türkiye olarak sadece kendi sınırlarımız içinde bu salgını yenmemiz yetmiyor, yakın çevremiz başta olmak üzere dünyanın tamamında salgın etkisiz hale gelecek ki hep birlikte rahat bir nefes alabilelim."

 

"YENİ BİR DÜZENE GEÇİYORUZ"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ve dünyada bir müddet daha günlük hayatın yeni kurallara göre işlemek durumunda olduğunu belirtti.

 

Bakanlıkların ve tüm kurumların salgın sürecinin yönetilmesinde büyük gayret göstererek, tarihi başarılara imza attığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Maske kullanımı, fiziki mesafe, temizlik kurallarına riayet diye özetleyebileceğimiz yeni bir düzene geçiyoruz."

 

İZMİR'DE CAMİ HOPARLÖRÜNDEN MÜZİK YAYINI YAPILMASI

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de cami hoparlöründen müzik yayını yapılmasına ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'de camilerin hoparlörlerine sızan alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe sosyal medyadan bu rezilliği aktarıyor."

 

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Geçmişi buhran örnekleriyle dolu partinin bugün yüzü hiç kızarmadan hükümetimizi eleştirmeye kalkmasını acı bir gülümsemeyle karşıladık. CHP Genel Başkanı'nın buhrandan çıkış diye dillendirdiği hususların hiçbiri de sadra şifa olacak bir teşhis veya teklif içermiyor."

 

BABCAN'A TEPKİ: "ŞİMDİ FARKLI BİR ŞEKİLDE SALDIRI İÇİNDELER"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşünün Başbakanlığım döneminde görev verdiğim bazı kişiler şimdi farklı bir şekilde bize saldırıyor. Yahu sen bakansın. Atılan bir adımda Başbakanın onayı olmadan sen o adımı atabilir misin? Şimdi nasıl oluyor da o işleri 'Ben ben ben…' Ne ben'i yahu? Bir başbakan onay vermeyecek, sen kalkacaksın adım atacaksın. Bunu kime yutturuyorsun? Böyle kalkıp YouTube'larda topladığınız adamlarla netice almanız mümkün değil. Biz şu an takdir edecek insan arıyoruz. Kötü olacak her şeyi bize yıkma hesabı içinde olanların hesabını zaten milletim sorar. Bu milletin vicdanından her şey Allah'ın izniyle döner.." diye konuştu.

 

"CHP'nin IMF sevdasının gerisinde Türkiye'yi geçmişteki siyasi ve ekonomik teslimiyet devrine döndürme özlemi vardır." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizi IMF'nin boyunduruğuna sokmak için beyhude çabaladıklarını CHP'lilere bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

 

"BU SALGIN KRİZİN EN AZ HASARLA GERİDE BIRAKIYORUZ"

 

Erdoğan, "Rabbimin yardımı ve milletimizin desteğiyle bu salgın krizini en az hasarla geride bırakıyoruz." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep birlikte Türkiye olarak, Cumhur İttifakı olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur." diye konuştu.

 

Erdoğan, 27 Mayıs'ta Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışını yapacaklarını belirtti.

 

 

- Advertisment -