Ana SayfaHaberlerOlay hakimden yeni olaylar: 15 Temmuz sonrası vali yardımcılığından ihraç edilen eşi...

Olay hakimden yeni olaylar: 15 Temmuz sonrası vali yardımcılığından ihraç edilen eşi aleyhine delilleri, sevgilisine temizletmiş

Hakkında tehdit, şantaj, Adliye’de uyuşturucu partisi düzenleme iddiaları sonrası meslekten ihraç edilen Adana Adliyesi’nde görevli hakim Gül A.’yla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Gül A.’nın eşi S.A.’nın 15 Temmuz’un ardından Edirne’de vali yardımcısıyken FETÖ gerekçesiyle ihraç edildiği, Gül A.’nın o dönem ilişkisi olan polis memuru M.C.D.’yi kullanarak eşi aleyhindeki delilleri yok ettirerek takipsizlik çıkmasını sağladığı ortaya çıktı. Eşi S.A., şu an bir büyükşehirde vali yardımcısı.

Hakkında tehdit, şantaj, Adliye’de uyuşturucu partisi düzenleme gibi suçlamalarla soruşturma başlatıldığı medyaya yansıyan Adana Adliyesi’nde görevli hakim Gül A., meslekten ihraç edilmişti.

Daha önceki görev yeri olan Edirne’de de bir organize suç örgütü davasına müdahale ettiği ve suç örgütü üyeleriyle birlikte aralarında AYM üyesi Selahaddin Menteş’in de bulunduğu bazı yargı mensupları hakkında FETÖ suçlamasıyla CİMER’den şikayet dilekçeleri verilmesini organize ettiği suçlamasıyla hakkında iddianame düzenlendiği ortaya çıkan Gül A. hakkında Adalet Bakanlığı’ndan şu açıklama yapılmıştı:

“Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim Gül A, mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir.”

FETÖ gerekçesiyle ihraç edilen eşi aleyhindeki delilleri yok ettirmiş

Sabah’tan Halit Turan’ın HSK’nın soruşturma dosyasına dayandırdığı haberine göre; birçok dosyada aracılık yaparak menfaat temin eden Gül A.’nın Edirne’de kendisine yardım eden ve yargılanan polis memuru M.C.D.’nin beraat etmesini sağladığı belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Edirne’de vali yardımcısı olarak görev yapan ve Eylül 2016’da FETÖ üyeliği iddiasıyla ihraç edilen eşi S.A. hakkındaki delilleri de o dönem Edirne KOM Şubesi’nde çalışan sevgilisi M.C.D.’yi kullanarak yok ederek takipsizlik çıkmasını sağladığı ortaya çıktı.

Gül A.’nın eşi hâlen bir büyükşehirde vali yardımcısı.

Oğlunun şirketi lehine karar çıkarttırmış

Ayrıca Gül A.’nın oğluna ait şirketin Gaziantep’te yaptığı deprem konutları projesinin hatalı olması nedeniyle açılan tazminat davaları için Kahramanmaraş’a giderek oğlu lehine kararlar çıkmasını sağladığı, oğlunun şirketine kesilen vergi cezasının kaldırılması için çabaladığı, oğlunun iş durumunu garantiye almak amacıyla bir işyerinin tapusunu kredi çekip satın alınmış gibi gösterip devrini sağladığı belirtildi.

Ayrıldığı sevgilisi: “Kocası rıza gösteriyordu”

Gül A. tarafından tehdit ettirildiği iddiasıyla şikayetçi olan, 5 yıl yasak aşk yaşadığı iddia edilen iş insanı Server Leventoğlu, “Kocası bu ilişkiye rıza gösteriyordu. Oğluna bir şirket kurdurduk. Bugün dahi hakim beni arayıp tehdit ediyor. Beni intihara zorlamaya çalışıyor. Ben bu kadının birtakım insanlarla irtibata geçip kendisini kullandırdığını öğrendiğim an bırakmak istedim. Böyle bir ilişkiyi hazmedemedim” diye konuşmuştu.

- Advertisment -