Ana SayfaHaberlerGündemRuşen Çakır ile Cüneyt Özdemir arasında Ebuseleme Gülen tartışması

Ruşen Çakır ile Cüneyt Özdemir arasında Ebuseleme Gülen tartışması

Ruşen Çakır, 2011 yılında Cüneyt Özdemir’in eski İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı’nın Fethullahçıların devlet kademelerine sızışını anlattığı kitabı üzerine söyleşisini CNN Türk’ün yayınlamadığını hatırlattı, Özdemir “Cnntürk yayınlamadı. Ertesi gün Youtube kanalımda yayınladım” dedi ve Çakır’ı suçladı: “Bilerek olduğunu sanmıyorum inanın, tam tersi bilindik öngörüsüzlüğü ile Fetö’yü aklıyor!” Çakır: “Siz ‘FETÖ’ diyerek devlet ağzıyla konuşmaya devam edin, ben de tutmayan öngörülerimle.”

Ruşen Çakır, YouTube programında Cüneyt Özdemir’in, eski İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı’nın Fethullahçıların devlet kademelerine sızışını anlattığı “Haliç’te yaşayan Simonlar- Dün Devlet Bugün Cemaat” adlı kitap üzerine söyleşisini o dönem CNN Türk’te yayınlayamadığını anlattı.

Ruşen Çakır’ın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine iki isim X üzerinden tartıştı.

“Peki ben ne yaptım? Ertesi gün YouTube’da kendi kanalımda iki bölüm halinde yayınladım”

Cüneyt Özdemir, “Ruşen Çakır’dan küçük çakallıklar” diyerek başladığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

“Biliyorsunuz ben Ruşen Çakır’ın gazeteciliğini ve yaptığı yorumları çok yakından takip ederim! Bilirim ki o ne derse, yüzde yüz tam tersi çıkacaktır. Sağolsun bugüne kadar beni hiç yanıltmadı. Bir zamanlar İsmail Cem ile siyasete girecek kadar öngörülüdür kendisi… Son olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl ‘mecburen’ cumhurbaşkanı olacağını filan zırvalıyordu. Seçim sonuçlarını görünce güldük eğlendik haliyle… Şu aralar Fetöcülerle barışma, af gelsin gibi her zamanki gibi temelsiz, saçma sapan bir kampanya başlatmış durumda. Bilerek olduğunu sanmıyorum inanın, tam tersi bilindik öngörüsüzlüğü ile Fetö’yü aklıyor! Neyse konu o değil. Bakın kendisi bana son yayınında laf geçiriyor. Hanefi Avcı’nın ilk kitabı çıktığında bana nasıl randevu verdiğini sonra da ‘izin çıkmadığı için’ benim yayınlayamadığımı söylüyor. Kendisi yayınlamış. Gülüyor… HAKLI. O söyleşiyi çekmeme rağmen Cnntürk’de yayınlamak için izin çıkmadı. Şimdinin muhalif dolanan o zamanın yöneticileri bu ropörtajı sansürledi, Cnntürk’de yayınlamadı. Peki ben ne yaptım? Ertesi gün youtube’da kendi kanalımda iki bölüm halinde yayınladım. Tam 13 yıl önce!”

“Ben sizi değil kurumunuz CNN Türk’ü eleştirmiştim”

Cüneyt Özdemir’in son günlerde Fethullahçı gazetecilerle birlikte kendisini hedef almasına şaşırmadığını söyleyen Ruşen Çakır ise şu paylaşımı yaptı:

“Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, Levent Kenez gibi isimlerin ardından sizin de Fethullahçılık ile ilgili son günlerde yaptıklarım nedeniyle bana saldırmanıza tabii ki şaşırmadım. Halbuki ben sizi değil kurumunuz CNN Türk’ü eleştirmiştim. NTV o tarihte bütün baskılara rağmen çok büyük bir iş yaptı. Sonrasında da bizlere sahip çıktı, hatta Mirgün’e verdiler mi emin değilim, bana çok değerli bir saat hediye etti NTV yöneticileri. Fethullahçılık konusunda sizinle tartışacak değilim, siz ‘FETÖ’ diyerek devlet ağzıyla konuşmaya devam edin, ben de tutmayan öngörülerimle. Ne de olsa ayrılar ayrı yerde, aynılar aynı yerde.”

- Advertisment -