Ana SayfaHaberlerAli Koç - Aziz Yıldırım ekran düellosunda baronlar tartışması: “Anlatırsam ben altında...

Ali Koç – Aziz Yıldırım ekran düellosunda baronlar tartışması: “Anlatırsam ben altında kalırım sen kalmazsın. Sen Koç’sun”

Fenerbahçe başkanlık mücadelesi televizyonda sürdü. Habertürk’teki Ali Koç- Aziz Yıldırım tartışmasına baronlar kimi destekliyor tartışması damga vurdu. Ali Koç: "O gelene kadar baronları anlatır mısınız?" Aziz Yıldırım: "Londra'daki FETÖ'cü baronlar, öğrenirsin yakında." Ali Koç: "Niye anlatmıyorsunuz?" Aziz Yıldırım: "Anlatırsam ben altında kalırım sen kalmazsın." Sen Koç'sun. Ali Koç: "Baronları bitirelim." Aziz Yıldırım: "Seni destekliyorlar. Benden dolayı."

Fenerbahçe Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurulu’nun ilk gününde başkan adaylarından Aziz Yıldırım, genel kurulun divan başkanlığı seçimindeki usulsüzlük iddiasıyla stadı terk ederken, Ali Koç konuşmasını gerçekleştirdi.

Ülker Stadı’nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığına Vefa Küçük’ün seçilmesiyle başlayan kongrede önce Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun faaliyet raporları okundu.

Üyelerin konuşmalarından sonra kürsüye Başkan Ali Koç çıktı.

“En büyük hayalim size “İyi ki Ali başkanla devam ettik’ dedirtmek”

Ali Koç, kendisini destekleyen ve desteklemeyen tüm Fenerbahçelilere “İyi ki Ali başkanla devam ettik” dedirtmenin en büyük hayali olduğunu söyledi.

Stada gelen herkese teşekkür eden Koç, “Fenerbahçe demokrasisine hep beraber değer kattık. Çok farklı bir gün bekliyorduk. 6 senedir hayal ettiğim çok istediğim ama gerçekleşmeyen buluşma bugün gerçekleşecekti ama yine olmadı. O kadar çok şey söylendi ve yapıldı ki son 6 ayda özellikle de son 2 haftada insan bunlara cevap veremediği zaman olmuyor. Atılan iftiralarda, söylenen yalanlarda bir gram doğruluk payı olmadığı zaman insan isyan ediyor.” diye konuştu.

Mertçe, insanların gözüne bakarak konuşmayı sevdiğini dile getiren Koç, şöyle devam etti:

“En büyük hayalim 3 sene sonra, kayıtsız şartsız son 6 senede beni ve arkadaşlarımı destekleyen, yeri geldiği zaman ağır eleştiren ama kayıtsız şartsız Fenerbahçe olduğu için bizleri destekleyen insanlara bundan 3 sene sonra ‘iyi ki Ali başkan ile devam ettik’ dedirtmek. Hepinize borcum var. ‘İyi ki yapmışız, iyi ki dayanmışız, iyi ki dayanma gücü vermişiz, bakın iş nereden nereye geldi’ dedirtmek.”

Fenerbahçe’nin devasa bir güç olduğunu aktaran Koç, “6 senede futbol dışında geldiğimiz nokta itibarıyla çok önemli mesafeler kat ettiğimizi söyleyebilirim. Biz dün Avrupa’nın batmaya en yakın kulübünden bugün kalkıp Jose Mourinho’yu getirecek konuma geldik. Bunu kim küçümsüyorsa art niyetlidir. O zamanki başkanın ‘Bu kulüp batmış.’ söylemlerinden, geçen sene kurduğumuz takıma ulaşmışsak bu çok büyük bir başarıdır. Ama daha yeni başlıyoruz. Benim ağzımdan ‘şöyle yaptık böyle yaptık’ duymadınız, inşallah duymayacaksınız. Fenerbahçe başkanıysanız bunları yapma zaruretindesinizdir. Bilerek isteyerek hiçbir zaman yanlış yapmadık.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe’yi Avrupa’nın finansal olarak en kötü durumdaki kulüpleri arasındayken devraldıklarını vurgulayan Koç, şunları aktardı:

“Dünyada pandemi oldu, Türkiye’de ekonomi altüst oldu, kur 5’ten 35’e geldi. 6 yılda 100 milyon dolar yayın ihalesi kaybımız var. Kontrolümüz dışındaki olaylara rağmen biz bugünlere geldik. Allah bir daha göstermesin. Kendi ağzıyla ‘kulüp batmış’ diyenler, kulübü bu duruma getirdiler. Teşekkür edeceklerine devamlı belden aşağı vuruyorlar. Bazı gerçekleri suratlarına söyleyecektim ama orası bomboş. İçim acıdı ayrılış şekli nedeniyle. Burada yoksunuz ama Sayın Başkan çok geç değil. Şu an saat 5’e geliyor, akşam istediğiniz yerde çıkalım televizyona. Burada hakkınızın yendiğini savunabilirsiniz, kameralarda kayıtlar mevcut. Fırsat bu fırsat konuşmanızı yapamadınız, istiyorsanız akşam son kez çağrıyı yapıyorum, bu çağrı son kez istediğiniz yerde akşam buluşalım söyleyemediklerinizi söyleyin, ben de söyleyemediklerimi yüzüne bakıp söylemek istiyorum.”

“Bu kulüpten alacak bir kuruş param yok”

Ali Koç, kulüpten alacağının olmadığını yineledi.

Kulübün 2014’ten önceki finansal kayıtlarının net şekilde tutulmadığını dile getiren Koç, “Demekten utanıyorum, kendi içimde mahcubiyet hissediyorum ama söyleyeceğim. Benim bu kulüpten alacak bir kuruş param yoktur. İnsanlara çamur atarken kendime yapılmasını istemediğim bir şeyi başkasına yapmamalıyım demeniz gerekiyor. Ben kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi size yapmadım. Sayın Aziz Yıldırım, hiç çekinmeden ben 150 milyon avro vermemişsem, beni mahkemeye verecekmiş. Hodri meydan diyorum.” şeklinde görüş belirtti.

Finansal manevra alanlarının genişlediğini ve gidecek çok yollarının olduğunu anlatan Koç, “Biz olağanüstü şartlarda gemiyi yüzdürmeye devam ettik. Futbol dışında şampiyonluklar madalyalar mevcut. Futbolu da rayına soktuğumuz zaman başarılar peş peşe gelecektir. Siz ilk 6 seneden sonra açıldınız, aramızda sizin ilk 6 senenize göre 1 kupa fark var. Bütün kaynaklarımızı hocaya ayırmadık. Acun Ilıcalı nasıl takım kurmak istediğimizi net şekilde söyledi. Ben onun kadar açık sözlü değilim. Ben iş olduktan sonra söylemeyi tercih ediyorum. Dediği gibi çok iyi bir takımı, çok daha iyi bir seviyeye getirmek istiyoruz. Öyle bir takım kuracağız ki size şampiyonluk sözü vermeyi bile gerektirmeyecek. Mourinho’nun bizi tercih etmesi Fenerbahçe’yi taşımak istediğimiz seviyenin müjdeleyicisidir. Siz pazarlık etmediniz Mourinho ile. Gerçekçi yaklaşanlar işi bu noktaya getirdiği zaman ‘usulsüz’ dediniz. Nereden nereye Sayın Yıldırım.” değerlendirmesinde bulundu.

Göreve geldiklerinde tüm gelirlerin temlikli olduğunu belirten Koç, “Bir çivi bile çakmadılar’ diyorsunuz, çivi çakacak alan mı bıraktınız. Bütün gelirlerimiz temlikliydi. Obradovic’le yaptığımız ilk toplantıda yeni sezonun planlamasını yaparken ‘Tek bir isteğim var senden.’ dedi. Ben de transfer isteyecek sandım. ‘Avrupa Ligi’nin parasını ödeyelim.’ dedi. Dörtlü Final biletlerinin parasını vermemişiz, o noktadaydı Fenerbahçe.” ifadelerini kullandı.

“Haksız şampiyonluk 48 saat ya konuşuldu ya konuşulmadı”

Fenerbahçe’nin çok büyük bir camia olduğunu vurgulayan Ali Koç, Galatasaray’ın şampiyonluğunun çok fazla konuşulmadığına dikkati çekerek “Haksız şampiyonluk kazanan rakibimizin şampiyonluğu 48 saat ya konuşuldu ya konuşulmadı. İşte Jose Mourinho etkisi ve Fenerbahçe farkı budur. Hedef çok basit. Bu camianın bunu gerçekleştirecek her türlü malzemesi de var. Bu şekilde sadece ülkemizde değil dünyada bilinen, Fenerbahçeli olmayanların bile maçlarına ilgi gösterdiği, UEFA kura çekimlerinde rakipler tarafından tercih edilmeyen, uluslararası haber değeri olan bir Fenerbahçe yaratmak istiyoruz. Sadece güvenmenizi istiyoruz. Güvenmemeniz için de çok sebep olabilir, bunun için de çok mahcubuz. Ama bu öyle bir mahcubiyet ki, 3 sene sonraki hayallerimi de ateşleyen mahcubiyet. Size ‘İyi ki Ali başkanla devam ettik.’ dedirteceğim. Sayın Aziz Yıldırım’ı destekleyen, kararsız olup kimseyi desteklemeyen herkese borcum var.” açıklamasını yaptı.

Yeniden aday olma süreciyle ilgili de açıklamada bulunan Koç, şöyle konuştu:

“Pek çok konuşmacının, Erol Bilecik Bey’in, bir nebze de benim konuşmamın başında anlattığım, kulübümüzü bu duruma getiren zihniyetten, köhne yönetim anlayışından, kendi malı gibi yöneten insanlardan kurtarmak için, o zihniyetin tekrar dönmemesi için yeniden aday oldum. Ne kadar haklı olduğumu makyaj düşünce son 1 haftada söylenenlerden görüyorsunuz. Çocukları soran, keyifli, şakacı imaj çabuk gitti, eski hatırladığımız kızgın, sabırsız, tehdirkar, vicdansız kişilik geri geldi. Bir kere teşekkür etmediniz, kutlamadınız. 6 senede hiçbir şey mi yoktu kulübün yanında duracağınız. Bırakın kutlamayı Trabzon’da bizi suçladınız. 3 Temmuz’da yaşananların ardından bana ‘Kaçtı’ dedirttiniz, hem de şu andaki Yüksek Divan Kurulu Başkanına dedirttiniz. Ben kaçmadım. Kapı kapı gezdim, 650 bin imza topladım. Ya siz ne yaptınız başkan değilken. Fenerbahçe’nin mağlubiyetlerinin ardından lokantalarda vur patlasın, çal oynasın fotoğraflar vermekten başka ne yaptınız.”

“O sözlerim bir isyandı.”

20 yıldır Fenerbahçe’nin bir yapı tarafından hedefe koyulduğunu, bu mücadelenin yarıda kalmaması için aday olduğunu dile getiren Koç, “Biz isyan bayrağını çektikten sonra Türk futbolunda bahis operasyonu başladı, yabancı VAR hakemleri geldi, saha hakemleri yabancı olacaktı talihsiz yumruk olayından sonra cesaret edemediler. Bir arkadaşımız Büyükekşi için ‘Yerli yerinde duruyor.’ dedi ama sonrasında seçim çağrısı yaptılar. Bu işi Avrupa boyutuna taşıdığımız zaman bakın taşlar nasıl yerinden oynayacak. Belki de 20 sene sonra ilk kez çok adaylı bir TFF seçimine gidiyoruz. Fenerbahçe 20 yıldır saldırı yaşıyor. Fenerbahçe’nin bir duruşu var, ipi kimseye bağlı değil. Fenerbahçe bu Cumhuriyet’in bütün ilkelerini damarlarında yaşamaktadır, ne bir kupa ne de başka bir şey için taviz vermemektedir. Tarihte böyle geldi, böyle gidecek. Benim ‘Başkan olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar.’ sözlerim bir isyandı, bir teslimiyet değildi. Olsaydı bu takım son derbiyi alamazdı, rakibin bu kadar ittirilmesine rağmen şansını son haftaya taşıyamazdı.” açıklamasını yaptı.

Başkan adayı Aziz Yıldırım’ın genel kurulu terk etmesiyle ilgili olarak da konuşan Koç, şunları söyledi:

“Bu sabah bir tatsızlık yaşandı. Keşke yaşanmasaydı. Bu bir strateji midir, bir mağduriyet midir bilmiyorum. Bir arkadaşın ‘Ben Bodrum’a gidiyorum.’ dediğini görmüşler. İnsanlar arıyor ‘Benim gelmeme gerek yok.’ diyor. Aman diyeyim, yarın buraya 25-30 bin kişinin gelmesi lazım. Biz kazanacağız. Kazanan da kaybeden de birbirini kucaklayacak. Pazartesi sabahı bu yolculuğa hep beraber çıkacağız. Bu çağrıyı Sayın Aziz Yıldırım’a da yapmak istiyorum. Babam ‘Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur.’ demişti. Rahmetli büyükbabamın naaşı çalınmıştı, 8 ay bulamamıştık. Sonra aynı kabristanda bulundu. Allah kimseye yaşatmasın. Kabristandan çıkarken bir aile ferdine basın mensubu ‘Affeder misiniz?’ dedi. Aile mensubu da ‘Nasıl bunu sorarsınız?’ diye tepki gösterdi. Sonra aynı adam babama aynı soruyu sordu, babam da ‘Hayatta affedilmeyecek hiçbir şey yoktur.’ dedi. Hele söz konusu Fenerbahçe menfaatlerinde birleşmekse kesinlikle yoktur. Sayın Başkan niye bunu söyledim, bugün burada yaşananlar sebebiyle üzgünüm. Fenerbahçe’ye büyük emekler verdiniz, uğruna hapis yattınız, maddi manevi fedakarlık yaptınız. Ama insan değişir, bir tek aptallar ve ölüler değişmez. Siz de değiştiniz, garip değiştiniz. Sizin bu kulübe olan aidiyetinizin temelden sarsıldığını görmek benim için içler acısı bir durumdur. Geçmişte çok büyük fedakarlıklar yapan siz bugün Fenerbahçe’yi sevmiyorsunuz, kendinizi Fenerbahçe’den daha çok seviyorsunuz. Türkiye’nin en büyük kulübü, Türk sporunun gururu Fenerbahçe’yi kişisel sebeplerinizden dolayı sevmiyorsunuz. Siz sadece Fenerbahçe’de başkan olmayı ya da sizin başkanı olduğunuz Fenerbahçe’yi seviyorsunuz. Siz benden nefret ediyorsunuz, ben etmiyorum. Esas olan şey, sizin Ali Koç nefretiniz Fenerbahçe sevginizin önüne geçmiş durumda. Bu çok acı bir durum. Ben Fenerbahçe’yi çok seviyorum, emek veriyorum, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz ama benim niyetimi sorgulayamazsınız.”

“Siz bugün sahadan çekilmediniz mi?

Ali Koç, Aziz Yıldırım’ın genel kurulu terk etmeden önce sahneye 25 kişiyle geldiğine dikkati çekerek “Burayı işgal etmenize gerek yoktu. Sayın Başkan ‘Ali Koç kavga edelim dedi’ diyorsunuz. Öyle bir şey olmadı. Geldiniz elimi sıkıp ‘hayırlı olsun’ dediniz. Sonra ‘Kavga çıkacak.’ dediniz. Ben de ‘Kavga çıkacaksa, çıkacaktır.’ dedim. Neden bunu söyledim. Siz ‘Genel kurula gelirim ama kendi emniyetlerini sağlayabilirler mi? Konuşursam neler olacaklarının farkında değiller?’ dediniz. Biz kavga falan etmek istemiyoruz, burada insanları korkmakla suçluyorsunuz. Siz kongreye gelirseniz biz niye kendimizi korumak durumunda kalalım? Asıl sizin ağzınızdan çıkan lafa dikkat etmenizi istiyorum. Divan başkanlık seçiminde hepimizi zan altında bırakıyorsunuz, ‘Çift kol el kaldırdılar, kaçak girenler vardı’ diyorsunuz. Güya haksızlığa uğradığınız böyle önemli bir seçimde kendi haklarınızı savunmadan kaçıp gidiyorsunuz. Mütemadiyen ‘Sahadan çekildiler’ diye laf ediyorsunuz, siz bugün seçim sahasından çekilmediniz mi?” diye konuştu.

Aziz Yıldırım’ın kendisi hakkında “Kulübün sahibi sanıyor.” söylemine atıfta bulunan Ali Koç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kendini kulübün sahibi sanmak ne demek biliyor musunuz? Kulübün kaynaklarını kendi özel ihtiyaçlarınız için kullanıp, sonra tekrar kulübün kasasına koymak, aradaki sürenin faizini vermemek. Ya da bir yöneticinizin yaptığı gibi futbolcularımıza yaptığımız ödemeleri 2 çekte toparlayıp, çekin arkasına imza atıp, futbolculara da ileri tarihli kişisel çek verip, o tarih gelince bir daha ileri tarihli çek vermek. Futbolculara bunu sorduğumuzda ‘Finansal Fair Play için yaptık.’ diyorlar. Kulübün sahibiyseniz 1700 kombineyi bedelsiz taraftar grubuna verebilirsiniz. Sonra siz ‘Ali Koç kendisini Fenerbahçe’den daha büyük görüyor.’ diyorsunuz. Siz kendinizi kulübün sahibi gibi görüyorsunuz. Bunların hiçbirisi bizim yönetim anlayışımızla bağdaşmaz. Onun için bu zihniyetin dönmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bir tane teknoloji şirketinden para alıyoruz. 8 milyon 600 bin dolar avans alıyoruz, 100 gün sonra bunu 9 milyon 600 bin dolar olarak cezai şartlar altında geri ödüyoruz. Neden böyle bir para alıyoruz, neden böyle bir faiz ödüyoruz çözemiyoruz. Daha da detaya girmiyorum. Ama bizim hakkımızda konuşurken attığınız iftiralar, aşağılamalar, alay etmeler, sizin de ayağınızı yere basıp dengenizi bulmanız lazım Sayın Aziz Yıldırım.”

Son 6 yılda yaşanan her şeyi unutmaya hazır olduğunun da altını çizen Ali Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Siz bende ne suç görüyorsanız her şeyi affedin, bizden bunu bekleyen taraftarların istediğini yapalım. Güç birliği yapalım, bu camianın hak ettiği yere gelmesinde sizin de tuzunuz olsun. Ve size söz veriyorum, geçmişten kalan hiçbir konuya bir daha girmeyeceğim. Siz hazırsanız ben yepyeni bir sayfa açmaya hazırım. Camianın buna ihtiyacı var. Ne Aziz Yıldırım, ne Ali Koç, 20 senedir kanser virüsü gibi yerleşmiş anti Fenerbahçe lobisiyle tek başlarına mücadele edemez. 26 sene buraya başkanlık yapmış 2 kişi birbiriyle bu durumda olunca camia da kökünden ayrışır. Ben bunun için her şeyi yapmaya, yutmaya, sineye çekmeye razıyım. Yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın. Çünkü bu camia birbiriyle uğraşmaktan çok yorgun düştü, bundan hep rakipler faydalandı. Şimdi sen, ben için değil Fenerbahçe için birleşme zamanı. Yaşa Fenerbahçe. Pazartesi günü yepyeni bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz, hazırlanın.”

- Advertisment -