Ana SayfaHaberlerNebati’nin ‘bize oy vermişti’ dediği Garo Paylan: “O zaman mağdurdunuz, yanınızda oldum....

Nebati’nin ‘bize oy vermişti’ dediği Garo Paylan: “O zaman mağdurdunuz, yanınızda oldum. Şimdi zalim oldunuz”

TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile HDP Diyarbakır milletvekili Garo Paylan arasında ilginç bir diyalog gerçekleşti. Bakan Nebati, Paylan’ın geçmişte kendisinin ilçe başkanı olduğu Fazilet Partisi’ne Refah Partisi kapatıldığı için destek oyu verdiğini açıkladı. Paylan, Nebati’nin sözlerini Serbestiyet’e doğruladı: “Ben de Sayın Nebati’ye o zaman mağdur oldukları için yanlarında olduğumu, bugün ise zalim olduklarını söyledim.”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda HDP’li Garo Paylan’la ilgili bir anısını paylaştı.

“Garo Bey ile ilgili bir sırrı paylaşmam gerekecek” diyen Bakan Nebati, Bakırköy’de kapatılan Refah Partisi’nin ilçe başkanı olarak görev yaparken Garo Paylan’ın kendilerine desteğe geldiğini ve destek amacıyla oy vereceğini söylediğini anlattı:

“Ben Bakırköy’de kapatılan Refah Partisi ilçe başkanıydım. Aynı zamanda İstanbul Bakırköy’de kapatılan Fazilet Partisi’nin de ilçe başkanıydım. Yeşilköylü olmamız hasebiyle de Garo Paylan ve mensup olduğu cemaatle de önemli iletişimlerimiz olmuştur. Hatta Fazilet Partisi ilçe başkanıyken kendi ilçe listemizden bir Ermeni kardeşimizi il genel meclisi üyeliğinden de aday göstermiştik. Dolayısıyla gerek Kumkapı’da gerek Yeşilköy’deki ve Bakırköy’deki Ermeni cemaatlerinde oldukça büyük ikramlarla karşı karşıya kalmış birisi olarak kendisinin de (Garo Paylan) o dönemde mensup olduğum partiye oy verdiğini açık yüreklilikle ifade etmişti.”

Paylan, o dönemde haksızlığa uğratıldıkları için bir yerel seçimde destek amacıyla Fazilet Partisi’ne oy verdiğini doğruladı.

Paylan ayrıca, komisyonda Bakan Nebati’ye “Siz o zaman mağdurdunuz ve ben sizin yanınızda yer aldım. Şimdi zalim oldunuz, bütün kredinizi tükettiniz” dediğini de hatırlattı.

- Advertisment -