Ana SayfaHaberlerEsad: “Bir mülteci elektrik yokken, ilaç yokken nasıl dönsün?”

Esad: “Bir mülteci elektrik yokken, ilaç yokken nasıl dönsün?”

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Sky News Arapça’ya konuştu: “Hazırlıksız, neticesiz Erdoğan ile neden görüşelim ki? Meşrubat içmek için mi?” “Bir mülteci elektrik yokken, çocuğunu yollayabileceği okul yokken ve sağlık için ilaç yokken nasıl döner? Bunlar hayatın esaslarındandır.” “Halkım isterse bırakırım, dış güçler istediği için değil.”

İngiliz Sky News’in Arapça kanalının spikerinin “Erdoğan sizinle biraraya gelmek istiyor?  Ne düşünüyorsunuz” sorusuna Esad şöyle yanıt verdi:

“Ben niye geleyim bir araya geleyim Erdoğan’la. Onlardan istediğimiz iki şart var: Suriye’den çekilmeleri ve teröristleri desteklememeleri. Onlar koşulsuz oturmak istiyor. Ben neden koşulsuz oturayım, meşrubat içmek için mi?”

Spikerin, “Bu savaş olmayabilir miydi?” sorusuna Esad, “Bizden istenen tavizleri verseydik bu savaş olmayabilirdi” diye cevap verirken, “İktidarı hiç bırakmayı düşündünüz mü?” sorusuna ise “Bunun halkım tarafından istenmesi lazım. Dış güçler istediği için bırakırsam bu kaçmak olur. Bana karşı protestolarda toplasan 100 bin kişi vardı” diye cevap verdi.

- Advertisment -