HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat’ın, “AK Parti-HEDEP arasında pazarlıklar yapılıyor” iddiasına tepki gösterdi.
Fırat, gazeteci Nevşin Mengü’nün yayınında şunları söylemişti:
“Birtakım görüşmeler olduğundan haberimiz var. HEDEP’in İstanbul, Antalya ve Mersin’de aday çıkartması için arka kapıdan yoğun bir diplomasi var. İktidar bunu kayyum meselesiyle ilgili pazarlık konusu yapıyor. Bu pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. İktidar hukuku sopa olarak kullanıyor. İnsanların demokratik iradeyle seçtiği belediye başkanları için ‘Suçu olup olmadığına bakmam. Yaptığınız seçim CHP’ye yarıyorsa kayyum atarım’ diyor. Bu siyaset değil rezillik. Bu pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. HEDEP’in buna ne kadar izin vereceğini bilmiyoruz.”
“‘Gizli protokol’ yapmak bizim işimiz değil”
Doğan, Twitter’da Fırat’ın açıklamasını alıntılayarak şunları yazdı:
“On yıllardır hukuk siyasetin sopası olamaz, olmamalıdır diyoruz. Ağır bedellerle, buna karşı özgürlük, eşitlik, adalet ve barış mücadelesi veriyoruz. Size tavsiyem, iddia dahi olamayacak bu spekülatif, algı yaratmaya dönük yorumlarınızı yapmadan önce, eski gazeteci, yeni siyasetçi olarak olası kaynaklarınıza dikkat etmenizdir. Aksi takdirde yalan haber yaymaktan en hafif deyimiyle mahcup olabilirsiniz! Yeri gelmişken hatırlatayım, ‘gizli protokol’ yapmak bizim işimiz değil!”
“Mevcut iktidar pratiğini eleştiriyorum”
Fırat, Doğan’ın tepkisine şöyle yanıt verdi:
“Sayın vekilim, umarım hepsini dinlemişsinizdir. Net bir çerçeve çiziyorum; bir taraftan HEDEP’i düşmanlaştırmanın diğer yandan onunla arka kapı diplomasisi yürütme çabasının etik olmadığını ifade ediyor ve mevcut iktidar pratiğini eleştiriyorum.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.