HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Süleyman Demirtaş, “Jahrein” kullanıcı adıyla bilinen sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç hakkında dava açacaklarını duyurdu.
Ahmet Sonuç, Twitter hesabından Selahattin Demirtaş’ın annesinin rahatsızlanması nedeniyle Edirne Cezaevi’nden alınarak özel uçakla Diyarbakır’a götürülmesiyle ilgili bir haberi alıntılayarak “A.A.K.” diye yazmıştı.

Süleyman Demirtaş da Sonuç hakkında şu tweeti attı:
“Yoğun bakımda annem, önce iyileşip sağ salim hastaneden çıkmasını diliyorum. Daha sonra da bu provakatöre hem dava açılacak hem de ona dava açmayan savcı için soruşturma talep edilecek. Hakkımızı arayamayacak kadar aciz veya hukuk tanımaz değiliz”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.