Ana SayfaHaberlerTevhid Dergisi'ne yeniden IŞİD soruşturması: Ankara’da 20 kişi gözaltına alındı

Tevhid Dergisi’ne yeniden IŞİD soruşturması: Ankara’da 20 kişi gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’da Tevhid Dergisi’ne ‘IŞİD’in Ankara yapılanması’ suçlamasıyla sabaha karşı polis operasyonu gerçekleştirildi.

Dergi çevresinden kişilerin evlerinin yanı sıra Tevhid Dergisi’nde ve Ecir Kapısı Yardım Derneği’nde arama yapıldı.

Operasyondaaralarında kadınların da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında;

Haklarında usulünce yapılan iletişimin tespiti ve fiziki takip sonucunda, DEAŞ silahlı terör örgütünün “Tevhid Dergisi” adı altında Ankara yapılanması içerisinde yer aldıkları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 20 şüphelinin 27.02.2024 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verilmiştir.

Şüphelilerin tamamı yakalanmış olup Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Tevhid Medya: “Dergimize yöneltilen IŞİD isnadının bir iftiradan ibaret olduğu bilinen bir gerçektir”

Tevhid Medya’nın resmi X hesabından yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Bu sabah saatlerinde Tevhid Dergisi Ankara Bürosu ve ev/işyerine yapılan operasyonlarla kadınların da aralarında bulunduğu birçok kardeşimiz gözaltına alındı.

Tevhid Dergisi’ne yöneltilen IŞİD isnadının, istihbarat raporları ve mahkeme kayıtlarıyla da bir iftiradan ibaret olduğu tüm kamuoyu tarafından bilinen bir gerçektir.

Rabbimizden gözaltına alınan kardeşlerimizin ve ailelerinin üzerine sabırlar yağdırmasını, ayaklarımızı dini üzere sabit kılmasını dileriz.”

Tevhid cemaatinin lideri Halis Bayuncuk, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Sisteme göre suçluyuz(!); zira insanları Allah’a kul olmaya, şirkten ve tağuttan uzak durmaya davet ediyoruz.

Suçluyuz; zira cahiliyenin her tonundan teberri ediyor, amasız, fakatsız, lakinsiz İslam Ahkamıyla yönetilmek istiyoruz.

Suçluyuz; zira Allah’a isyan eden düzene teslim olmuyor, ne yaparlarsa yapsınlar yolumuzdan dönmüyoruz.

Suçluyuz; zira sistemin zulmettiği tüm mazlumların yanındayız.

Evet, şayet bunlar birer suçsa, biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Siz de zulmetmeye devam edin. İsrail’e gösteremediğiniz kabadayılığınızı Ankara’daki Muvahhidlere gösterin. Biz Tevhidimiz ve adil şahitliğimizle abad olmayı umuyoruz. Umulur ki sizler de zulmünüzle abad olursunuz!”

‘IŞİD’in Türkiye’deki yöneticilerinden olma’ suçlamasıyla uzun yıllar tutuklu yargılanan ve sonunda hakkında tutuklamaya gerek olmaması kararı verilerek serbest bırakılan Halis Bayancuk Haziran 2023’te tahliye edilmişti.

- Advertisment -