Ana SayfaHaberler“28 Şubat’ta demokrasimiz hasar aldı ama maalesef 27 yıl sonra daha kötü...

“28 Şubat’ta demokrasimiz hasar aldı ama maalesef 27 yıl sonra daha kötü bir yerdeyiz”

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’dan 28 Şubat paylaşımı: “(28 Şubat sürecinde) Hiçbir sosyal demokratın kabul edemeyeceği yaralar açıldı. Demokrasimiz hasar aldı. Peki 28 Şubat’tan 27 yıl sonra neredeyiz? Maalesef daha kötü bir yerdeyiz. Çünkü bırakın askeri, sandıkla iktidara gelenler demokrasiden vazgeçti.”

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, 28 Şubat’ın yıldönümünde X hesabından özeleştiri de içeren bir paylaşımda bulundu.

28 Şubat’ta hiçbir sosyal demokratın kabul edemeyeceği yaralar açıldığını ve Türkiye demokrasisinin hasar aldığını belirten Salıcı, 27 yıl sonra gelinen noktanın ise daha da kötü olduğunu söyledi.

Salıcı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Adaletsizlik; 28 Şubat’ta cephedeki askerimizin başörtülü annesinin orduevinden, kızkardeşinin ise okuldan dışlanmasıydı. Türkiye’nin kadınlar üzerinden ayrıştırılmasıydı.

Hiçbir sosyal demokratın kabul edemeyeceği yaralar açıldı. Demokrasimiz hasar aldı.

Peki 28 Şubat’tan 27 yıl sonra neredeyiz? Maalesef daha kötü bir yerdeyiz.

Çünkü bırakın askeri, sandıkla iktidara gelenler demokrasiden vazgeçti.

Şimdi, demokrasinin bir çoğunluk rejimi olduğuna inanmamız isteniyor.

Bu çabaya düşen zihniyet, aynı zamanda, kayyum politikalarıyla siyasal bir çürümeye imza atıyor. Ülke genelindeki yüzde 50+1 çoğunluğun adına, Doğu ve Güneydoğu’da yüzde 60 çoğunluğun sandık iradesini yok sayıyor. Hile yapıyor.

Demokrasi; iktidarın hukuki yollarla sınırlandırılmasıdır.

Fakat bu zihniyet Anayasa denetimini bile “vesayet” olarak görüyor. Anayasa Mahkemesi’ni kapatmak istiyor. “Ben yapıyorsam sivil, ben yapmıyorsam darbedir” diyor.

Bugün hep beraber 28 Şubat’ı kınayalım ve tekrarını önlemek için mağduriyetleri hatırlayalım. Bunu yaparken, Türkiye’nin bugün hiç iyi bir noktada olmadığında anlaşalım.

Çünkü bugünün yanlışlarına karşı koyamayanlar, geçmişin yanlışlarından ders çıkarmış sayılmazlar. İnsanlar geçmiş muhasebesinde takılı kalmamak, geleceği kazanmak için sözleşirler.

Aydınlık bir geleceğe giden yol da öncelikle eğitim politikalarının özüne laikliği ve bilimselliği yerleştirmekten, örneğin ÇEDES gibi uygulamalardan vazgeçmekten, öğrencilerin barınma gibi sorunlarına sosyal devlet olanaklarıyla yanıt vermekten geçer.

Sınanmamış bir kişiliğin karakter özelliği anlaşılamaz. Her dönem mağdur edebiyatı yapan Erdoğan’ın karakteri defalarca sınandı, anlaşıldı. O, mağdur da değil demokrat da.

#28Şubat’a ilişkin sözlerinin hiçbir hükmü olmayacaktır.”

- Advertisment -