Ana SayfaDış Haberİrlanda Başbakanı Harris: İsrail çocuklara karşı savaşıyor, AB ticaret anlaşmasını gözden geçirmeli

İrlanda Başbakanı Harris: İsrail çocuklara karşı savaşıyor, AB ticaret anlaşmasını gözden geçirmeli

İrlanda Başbakanı Simon Harris: “İsrail çocuklara karşı savaşıyor. Bu dönem kara bir utanç dönemi olarak hatırlanacak çünkü Avrupa Birliği’nin yapabilecekken yapmadığı şeyler var. Ticaret anlaşmasındaki insan haklarıyla ilgili maddeler, belgeyi uzun hale getirmek için değil.”

İrlanda Başbakanı Simon Harris, Gazze için yeterli çaba gösterilmediğinden dolayı Avrupa Birliği’ne tepki gösterdi ve Avrupa Birliği ile İsrail arasındaki ticaret anlaşmasındaki insan hakları maddelerinin ihlal edildiğini savunarak anlaşmanın acilen gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Harris şu ifadeleri kullandı:

“İsrail çocuklara karşı savaşıyor”

Bunun çocuklara karşı bir savaş olduğunu düşünüyorum. İsrail’in eylemleri tamamen orantısız. 

“Bu dönem dünya için kara bir utanç dönemi olarak hatırlanacak”

Açıkçası dünyanın, Avrupa Birliği’nin ateşkes için yeterince çaba sarf ettiğine inanmıyorum. Bu dönem, dünya için kara bir utanç dönemi olarak hatırlanacak. Çünkü Avrupa Birliği düzeyinde yapılabilecek olan ama yapılmayan şeyler var. 

“İnsan hakları ile ilgili hükümler, belgeyi daha uzun hale getirmek için orada değiller”

Ticaret anlaşmalarında insan hakları ile ilgili hükümler, belgeyi daha uzun hale getirmek için orada değiller, onların bir anlamı olmalı. İsrail’le ticaret anlaşması gözden geçirildiğinde insan haklarıyla ilgili maddeyle uyumlu olduğunu tespit etmek çok zor.”

- Advertisment -