Ana SayfaDış HaberCezayir’de muhalefet yüzde 94,65’lik sonucu mahkemeye götürdü: “Kaybedeceğimizi biliyorduk. Bize oy veren...

Cezayir’de muhalefet yüzde 94,65’lik sonucu mahkemeye götürdü: “Kaybedeceğimizi biliyorduk. Bize oy veren insanların oyunu bize geri verin”

Cezayir’de Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un %94,65 oyla yeniden seçilmesine muhalefetten itiraz geldi. Abdülali Hassani Şerif ve Yusuf Uşuşi, seçim sonuçlarını Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak, “Kaybedeceğimizi biliyorduk, ancak bize oy verenlerin oylarının iadesini istiyoruz” dedi.

Cezayir, 8 Eylül’de sandık başındaydı. Mevcut Başkan Abdülmecid Tebbun oyların yüzde 94,65’ini alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilmişti.

İslamcı Abdülali Hassani Şerif ve sosyalist Yusuf Uşuşi, Cezayir Anayasa Mahkemesi’ne itiraz başvurusunda bulunarak, görevdeki Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un %94,7 oy oranıyla kazandığı seçim sonuçlarına itiraz etti.

Cezayir yasaları mahkemeye itirazları karara bağlaması için geçici seçim sonuçlarının açıklanmasından itibaren 10 gün süre tanıyor. 

Muhalif adayların üst mahkemeye yaptığı başvurunun kabul edilmesi halinde seçim kurulu, Tebbun’un zaferini sorgulamadan her adayın toplamını yeniden sayılmasını isteyebilir.

Şerif ve Uşuşi kendi parti binalarında basın toplantısı düzenledi:

“Başkan Tebbun’un bu kadar dolduruşa ihtiyacı yoktu. Yeniden seçileceğini biliyorduk ama bu sonuçlarla ANIE (Cezayir seçim kurulu) ona bir iyilik yapmadı,”

“Bize oy veren insanların oylarının bize iade edilmesini istiyoruz. Oylamanın sonucunu değiştirmeyeceğini biliyoruz ama bu tarihe geçecek.”

- Advertisment -