Ana SayfaDış HaberUkrayna’da ölen Rus askerlerin sayısı 70 bini aştı: Ölenlerin 13 bin 781’i...

Ukrayna’da ölen Rus askerlerin sayısı 70 bini aştı: Ölenlerin 13 bin 781’i gönüllü katılanlar

Ukrayna'da, 70 binden fazla Rus askeri hayatını kaybetti. Silahlı kuvvetlere katılan gönüllüler, 2022’de başlayan savaştan bu yana ölü sayısının en fazla olduğu grup oldu. ‘’Öldürülen 70 bin 112 kişi arasında 13 bin 781 gönüllü bulunuyor. Suçları için af karşılığında savaşa katılan eski mahkumlar ise tüm doğrulanmış ölümlerin yüzde 19'unu oluşturuyor.’’

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından silahlı kuvvetlere katılan siviller olan gönüllüler, Rusya’nın 2022’de başlattığı işgalden bu yana savaş alanında öldürülen en yüksek insan sayısını oluşturuyor. BBC’nin yayınladığı habere göre, Ukrayna’da Rus ordusunda savaşanların sayısı 70 bini geçti.

Ukrayna’da öldürülenlerin isimleri, ölüm ilanları ve cenaze fotoğrafları her gün Rusya’nın dört bir yanındaki medyada ve sosyal medyada yayınlanıyor.

Ukrayna’da öldürülen 70 bin 112 Rus askerinin adını tespit edildi. Bazı aileler akrabalarının ölümlerinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşmadığından ve Ukrayna’daki Rus işgali altındaki Donetsk ve Luhansk’taki milislerin ölümlerine ilişkin net veriler bulunmadığından gerçek sayının çok daha yüksek olduğuna inanılıyor.

Öldürülen 70 bin 112 kişinin 13 bin 781’ini gönüllü katılanlardan oluşturuyor

Öldürülen 70 bin 112 kişi arasında 13 bin 781 gönüllü bulunuyor. Suçları için af karşılığında savaşa katılan eski mahkumlar ise tüm doğrulanmış ölümlerin yüzde 19’unu oluşturuyor. BBC’nın araştırmasına göre seferber edilerek savaşmaya çağrılan vatandaşlar yüzde 13’ü oluşturuyor. Öldürülen gönüllülerin küçük bir kısmının diğer ülkelerde olduğu belirlendi. Listede birçoğu Orta Asya’dan olan 272 kişinin ismi yer alıyor. Bunların 47’si Özbekistan’dan, 51’i Tacikistan’dan ve 26’sı Kırgızistan’dan.

Geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana gönüllülerin haftalık ölümleri 100’ün altına düşmedi; bazı haftalarda 310’dan fazla gönüllü ölümü kaydedildi. Ukrayna’da ise savaş alanındaki ölümlerinin ölçeği hakkında şubat ayında, başkanı Volodymyr Zelensky 31.000 Ukraynalı askerin öldürüldüğünü söyledi, ancak ABD istihbaratına dayalı tahminler daha fazla kayıp olduğunu gösteriyor.

- Advertisment -