Ana SayfaHaberlerGündemSuç makinesi adli kontrolü ihlal ettiği bildirilmediği için tutuklanmamış: Karakol, ihlal bildirimini...

Suç makinesi adli kontrolü ihlal ettiği bildirilmediği için tutuklanmamış: Karakol, ihlal bildirimini polisi öldürünce yaptı

Polis memuru Şeyda Yılmaz’ı (27) başından vurarak öldüren Yunus Emre Geçti’nin (19) 24 suç kaydına rağmen serbest dolaşmasıyla ilgili kritik bir ihmal ortaya çıktı. Yunus Emre Geçti, Temmuz ayında verilen ve haftada 2 kere karakola imza atmaya gitmesi gereken adli kontrol kararını ihlal etmiş. Yunus Emre Geçti’nin tutuklanmasına yol açabilecek olan adli kontrolü ihlal bildirimini zamanında yapmayan karakol, bildirimi Şeyda Yılmaz’ın öldürülmesinden sonra dün savcılığa gönderdi.

İstanbul Ümraniye’de Yunus Emre Geçti (19) motosiklet hırsızlığı suçundan kendisini gözaltına almaya çalışan polislerden birinin silahını alarak ateş açması sonucu polis Şeyda Yılmaz (27) başından vurularak hayatını kaybetti. Yakalanarak tutuklanan Yunus Emre Geçti’nin 19 ayrı suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı.

Adli kontrolü ihlal etmiş

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; Yunus Emre Geçti’nin karıştığı bir yaralama olayı nedeniyle 19 Temmuz’da İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce hakkında üç ay süreyle karakola haftada iki kez imza vermesi şeklinde adli kontrol kararı verildiği ortaya çıktı.

Kararın ardından 25 Temmuz’da İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi’ne yazı gönderildi.

Yazıda, adli kontrolün ihlal durumunun tutuklamaya sebep olabileceği, bu nedenle ihlal durumunda ivedi olarak müdürlüğe bilgi verilmesi ve her ay adli kontrolün devam ettiğine dair rapor gönderilmesi istendi.

İhlal bildirimi dün yapılmış

Ancak Yunus Emre Geçti’nin adli kontrol kararını ihlal ederek karakola imza atmaya gitmemesine rağmen polis merkezinden savcılığa bilgi verilmediği ortaya çıktı.

Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkezi Amirliği, Yunus Emre Geçti’nin adli kontrolü ihlal ettiğini bildirmesiyle ilgili yazıyı dün (23 Eylül) İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne gönderdi. 

“Yağma”dan 3 yıl 20 gün hapis cezası almış

“Yağma” suçundan aldığı 3 yıl 20 gün hapis cezası istinaf mahkemesinde bekleyen Yunus Emre Geçti’nin “kasten yaralama” suçundan bir davası da devam ediyor.

Ayrıca “uyuşturucu kullanmak,” “tehdit” ve “kötü muamele” suçlarından üç ayrı soruşturmada şüpheli olan Yunus Emre Geçti hakkında 8 soruşturma ise delil yetersizliği nedeniyle takipsizlikle sonuçlandı.

- Advertisment -