Ana SayfaDış Haberİsrail, Lübnan’ı vuruyor. UNICEF: “Lübnan'da sadece dün 35 çocuk öldürüldü”

İsrail, Lübnan’ı vuruyor. UNICEF: “Lübnan’da sadece dün 35 çocuk öldürüldü”

İsrail ordusu Lübnan’a hava saldırılarını sürdürüyor. ‘Hizbullah silahlarını depoluyor’ gerekçesiyle Lübnan kasabalarındaki evler vuruluyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. UNICEF’in Lübnan Temsilcisi: "Lübnan'da sadece dün 35 çocuğun öldürüldüğü bildirildi. Bu, Lübnan'da son 11 ayda öldürülen çocuk sayısından daha fazla."

Hizbullah’ın dün İsrail’i roketlerle vurmasının ardından İsrail ordusu bu sabah yeniden Lübnan’ı bombalamaya başladı. İsrail ordusu bin 100’den fazla Hizbullah hedefini vurduğunu bildirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 50’si çocuk, 95’i kadın 558 kişinin öldüğünü, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hizbullah’a karşı en geniş çaplı hava saldırılarını başlattığını açıklayan İsrail ordusu, “Kuzey Okları” adını verdiği saldırılar sırasında Lübnanlıları Hizbullah hedeflerinden uzaklaşmaları konusunda uyardı.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, “Hizbullah tarafından silah depolamak için kullanılanlar gibi askeri amaçlarla kullanılan bina ve alanların içinde ve yanında bulunan Lübnan köylerindeki sivillere kendi güvenlikleri için derhal tehlikeden uzaklaşmalarını tavsiye ediyoruz’’ dedi.

Hagari: “Hizbullah, İsrail’in kuzeyinde 7 Ekim’den daha büyük bir katliam planlıyordu. Lübnan ile savaş istemiyoruz tehditleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.” 

“Saldırılarda 11 ayda öldürülenden daha fazla çocuk hayatını kaybetti”

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Lübnan Temsilci Yardımcısı Ettie Higgins, BM Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında, İsrail’in dün sabah saatlerinden bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik sürdürdüğü saldırıların çocukların fiziksel ve ruhsal sağlıkları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu vurgulayarak, “Lübnan’da sadece dün 35 çocuğun öldürüldüğü bildirildi. Bu, Lübnan’da son 11 ayda öldürülen çocuk sayısından daha fazla.” dedi.

Lübnan’da saldırılar nedeniyle okulların 2 gün tatil edilmesinin ardından Beyrut ile Lübnan’ın güney ve doğusundaki okullar sığınak olarak kullanılmaya başlandı. Ayrıca 14 havayolunun, Lübnan uçuşlarını askıya aldığı açıklandı.

- Advertisment -