Ana SayfaHaberlerSinan Ateş soruşturması şüphelisi komiserin mesajları ortaya çıktı: “AYY” diye bahsettiği kişi...

Sinan Ateş soruşturması şüphelisi komiserin mesajları ortaya çıktı: “AYY” diye bahsettiği kişi Ülkü Ocakları Genel Başkanı mı?

Sinan Ateş soruşturması şüphelisi komiser Talha Atalay’ın yazışmaları dava dosyasına girdi. Atalay’ın suikast sonrası yaptığı yazışmalarda, sanıklardan Serdar Öktem için “Çocukları bulan o” yazdığı tespit edildi. Atalay, başka bir yazışmasında da “Kimi gözaltına alırlar” diye soran birine, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı kast ederek “AYY” diye yazmış. Atalay’ın sanıklardan Tolgahan Demirbaş’a suikasttan bir gün sonra Emniyet bilgi notunu gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Sinan Ateş suikastı davasının görülmesine 30 Eylül-4 Ekim arasında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmalarla devam edilecek.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; davada karar aşaması yaklaşırken, Sinan Ateş suikastıyla ilgili soruşturmada şüpheli olan, ancak devam etmekte olan davaya dahil edilmeyerek dosyası ayrılan 17 kişi arasındaki Talha Atalay’ın yazışmaları dava dosyasına girdi.

Sanığa bilgi notu yollayan komiserin yazışmaları dosyada

Suikast tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube’de komiser olarak görev yapan Talha Atalay’ın, suikasttan bir gün sonra, dava iddianamesinde azmettirici olarak suçlanan Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş’a suikastla ilgili bilgi notu gönderdiği ortaya çıkmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Talha Atalay’ın suikastın işlendiği dönemde el konulan telefonundan çıkan yazışmalarını mahkemeye gönderdi.

“Çocukları bulan o”

Dava dosyasına giren yazışmalarda Talha Atalay’ın, suikastla ilgili bazı kişilerle mesajlaştığı tespit edildi.

Belgeye göre; Talha Atalay, davanın sanığı ve Ülkü Ocakları eski yöneticisi olan Av. Serdar Öktem’in neden gözaltına alındığını soran bir kişiye, “Avukat diye biliyorum. Çocukları bulan o. Çep’in avukatı” diye yanıt veriyor.

Serdar Öktem, kendisi gibi davanın sanıklarından olan Doğukan Çep’in 2013’teki Hasan Ferit Gedik cinayetinden hüküm giydiği davada avukatlığını yapmıştı.

“Kimi alırlar” sorusuna yanıt: “AYY”

Talha Atalay, bir yazışmada da yine davanın sanıklarından ve Ülkü Ocakları eski yöneticisi olan Emre Yüksel’in, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın özel kalemi olduğunu yazıyor.

Kendisine, “Kim kaldı, kimi alırlar başka” diye soran kişiye Talha Atalay, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı kast ederek “AYY” diye yanıt veriyor.

“Dodo yakalanmış”

Sinan Ateş suikastının ardından soruşturmayla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği anlaşılan Talha Atalay’ın gözaltına alınan kişilerle ilgili “Dodo yakalanmış”, “Tolgahan hapı yuttu”, “Ceza alır”, “Yardım yataklıktan”, “İçerde dökülmüşler” şeklindeki mesajlar gönderdiği dava dosyasına giren belgede yer aldı.

“Dodo”, dava iddianamesinde azmettirici olarak suçlanan Doğukan Çep’in lakabı olarak biliniyor.

“Beni bilgilendirmek için göndermiş olabilir”

Talha Atalay’ın suikasttan bir gün sonra Emniyet’teki bilgi notunu gönderdiği ortaya çıkan Tolgahan Demirbaş’la suikastın öncesinde ve sonrasında da telefonla görüştüğü tespit edilmişti.

Tolgahan Demirbaş, savcılık ifadesinde, o tarihte komiser olan Talha Atalay’ın suikastla ilgili kendisine bilgi notu göndermesi için “Beni bilgilendirmek için göndermiş olabilir” demişti.

Demirbaş’ın ifadesinde konuyla ilgili soruya verdiği yanıt şöyleydi:

“Atalay ile aynı camia içinde olmamız nedeniyle tanışırız. Sık görüşmem yoktur. Ateş cinayeti ile ilgili bilgi notu talebim olmamıştır. Beni bilgilendirmek için göndermiş olabilir. Bilgi notunu göndermesinin cinayetle ilgisi yoktur” demişti.

17 şüphelinin olduğu soruşturma tamamlanmadı

Talha Atalay ile birlikte Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve MHP geçen dönem milletvekili Olcay Kılavuz’un da aralarında olduğu 17 şüpheliyle ilgili soruşturma henüz tamamlanmadı.

Savcılığın, bazı şüphelilerin el konulan dijitallerinin incelemesinin tamamlanmasını beklediği öğrenildi. 

- Advertisment -