Ana SayfaDış Haberİsrail’in Lübnan saldırıları hakkında Papa Francis: “Ahlaksız ve orantısız saldırılar”

İsrail’in Lübnan saldırıları hakkında Papa Francis: “Ahlaksız ve orantısız saldırılar”

Papa Francis, pazar günü İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarının “ahlaksız” ve “orantısız” olduğunu ileri sürerek, İsrail'in askeri politikalarının savaş kurallarını dışında olduğunu söyledi. Papa Francis: “Savaşın kendisi ahlaksız bir şeyde olsa da en azından ahlaki sınırları vardır”


Papa Francis’e Belçika’dan eve dönerken İsrail’in Hizbullah’ın kurucu üyelerinden Hasan Nasrallah’ı hedef alarak öldürmesi hakkında konuştu.

Cuma günü Beyrut’ta gerçekleşen saldırıda bir şehir bloğundan daha büyük bir alan hedef alındı ​​ve birkaç konut binası moloza dönüştürüldü; en az altı kişinin daha öldüğü doğrulandı.

İsrail’den isim vermeden bahseden Papa “savunmanın her zaman saldırıya orantılı olması gerektiğini” söyledi.

“Orantısız bir şey olduğunda, ahlakın ötesine geçen baskın bir eğilim vardır,” dedi. “Bu şeyleri yapan bir ülke -herhangi bir ülkeden bahsediyorum- bunlar ahlaksız eylemler yapıyor demektir.”

Savaşın kendisi ahlaksız olsa bile, “bir miktar ahlakı işaret eden” kuralların bulunduğunu söyledi. Nasrallah’ın ölümü, otuz yıldan fazla bir süredir etkili bir siyasi ve askeri figür olduğu Lübnan ve Ortadoğu’da şok dalgalarına yol açtı.

Papa’dan ateşkes çağrısı

Francis, 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırısı ve ardından gelen Gazze ve Güney Lübnan’daki çatışmalar hakkındaki yorumlarında bir denge kurmaya çalıştı. Derhal ateşkes çağrısında bulundu, Hamas tarafından alınan rehinelerin serbest bırakılmasını ve Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasını istedi.

Francis, Gazze’deki Katolik cemaatini her gün arayıp durumlarını sorduğunu yineledi.

- Advertisment -