Ana SayfaDış HaberNew York Times, Kamala Harris’e destek açıkladı: "Vatansever Harris"

New York Times, Kamala Harris’e destek açıkladı: “Vatansever Harris”

New York Times Yayın Kurulu, yayınladıkları bir metinle ABD seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’i desteklediğini açıkladı. Metindeki “Başkanlık İçin Tek Vatansever Seçenek” başlığı ve seçilen fotoğraf, Cumhuriyetçi seçmenin oyunu kazanabilmek için bir imaj değişikliği olarak yorumlandı. “Seçmenlerin kendisiyle olan siyasi görüş ayrılıkları ne olursa olsun, Kamala Harris başkanlık için tek vatansever seçenektir.”, ‘’Hükümetimizin göçmen programı, devlet okulları, konut fiyatları, silah şiddetini engellemedeki başarısızlıklarından dolayı hayal kırıklığına uğramış ve öfkeli yurttaşları Harris’i desteklemeye çağırıyoruz’’

ABD Başkanlık seçimlerine bir ay kala New York Times’ın yayın kurulu Trump’a karşı yarışacak olan Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’i destekledikleri bir propaganda metni yayınladı. Yayınlanan metindeki “Başkanlık İçin Tek Vatansever Seçenek” başlığı ve seçilen fotoğraf, Amerika kamuoyunda Cumhuriyetçi seçmenin oyunu kazanabilmek için bir imaj değişikliği olarak yorumlandı.

New York Times’ın yayınladığı metinden bir bölüm:

“Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak görev yapmaya Donald Trump’tan daha az layık olan birini hayal etmek zor. Ulusun iyiliğinin, kişisel çıkarların üstünde tutulması gereken bir makam için ahlaki açıdan uygun olmadığını kanıtlamıştır. Donanım, dürüstlük, empati, cesaret, itidal, alçakgönüllülük, disiplin gibi nitelikleri gerektiren bir görev için kişilik olarak uygun olmadığını kanıtlamıştır.

Bu olumsuz özelliklerin yanında başkanlık görevini yerine getirmesine engel olacak birçok şey var: Çok sayıda suç isnadı, ilerleyen yaşı, politikaya olan temel ilgisizliği ve giderek tuhaflaşan ekibi. Kesin ve moral bozucu gerçek vardır: Donald Trump başkan olmaya uygun değildir.”

“Siyasi görüşüne bakılmaksızın tek vatansever seçenek Harris”

“Ülkemizin sağlığını ve demokrasimizin istikrarını önemseyen her seçmenin onu yeniden seçtirmemek için çabalamalıdır. Bu nedenle, seçmenlerin kendisiyle olan siyasi görüş ayrılıkları ne olursa olsun, Kamala Harris başkanlık için tek vatansever seçenektir. Başkanlık seçimlerinin çoğu, özünde, rakip politika ve ilkelerden ortaya çıkan iki farklı Amerika vizyonuyla ilgilidir. Bu seçim ise daha temel bir şeyle ilgilidir. Ülkemizi güçlü kılan değerleri aşağılayacağını, normlara meydan okuyacağını ve kurumları ortadan kaldıracağını açıkça ortaya koyan bir adamı bu topraklardaki en yüksek makama davet edip etmememizle ilgilidir.”

‘’Hükümetimizin göçmen programı, devlet okulları, konut fiyatları, silah şiddetini engellemedeki başarısızlıklarından dolayı hayal kırıklığına uğramış ve öfkeli yurttaşları Harris’i desteklemeye çağırıyoruz’’

“Özen, yetkinlik ve Anayasa’ya sarsılmaz bir bağlılık sergileyen adanmış bir kamu görevlisi olarak Bayan Harris bu yarışta tek başına durmaktadır. Her seçmen için mükemmel bir aday olmayabilir, özellikle de hükümetimizin göçmenlik sistemimizden devlet okullarına, konut maliyetlerinden silah şiddetine kadar bozuk olan şeyleri düzeltmedeki başarısızlıklarından dolayı hayal kırıklığına uğramış ve öfkeli olanlar için. Yine de Amerikalıları Bayan Harris’in sicili ile rakibinin sicilini karşılaştırmaya çağırıyoruz.”

- Advertisment -