Ana SayfaDış HaberTel Aviv’deki metro saldırısını yapan iki Filistinli için İsrailli bakandan teklif: Ailelerin...

Tel Aviv’deki metro saldırısını yapan iki Filistinli için İsrailli bakandan teklif: Ailelerin evleri yıkılsın, Gazze’ye sürülsün

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Muhammed Raşid Misk, metroda bıçakladığı İsrail askerinin silahıyla çevredekilere ateş açtı. 8 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Silahla ateş açan Misk çevredeki silahlı başka bir kişi tarafından öldürüldü, Misk’in yanında duran Ahmed Abdülfettah El Haymuni yaralandı. Aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich: Sanıkların evleri yıkılsın, aileleri Gazze’ye sınır dışı edilsin.

Dün İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Arap kökenli bir İsrail vatandaşı, metroda yolculuk yaptığı sırada bir İsrail askerini bıçakladıktan sonra silahını aldı ve çevredekilere ateş açtı.

Yanında bir kişi daha olan saldırgan, önce vagondakileri, ardından metro durağındakileri hedef aldı.

Saldırıya imza atan Muhammed Raşid Misk ve Ahmed Abdülfettah El Haymuni çevredeki başka bir silahlı şahıs tarafından vuruldu.

Raşid Misk olay yerinde hayatını kaybederken, El Haymuni ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

8 ölü, 16 yaralı

Silahlı saldırı nedeniyle en az 8 kişinin öldüğü, 17 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Ölülerin tamamının kimliği açıklanmadığı için silahlı saldırganın bu 8 kişiye dahil olup olmadığı kesinlik kazanmadı.

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Smotrich, saldırı faillerinin ailelerinin Gazze’ye sınır dışı edilmesini ve evlerinin yıkılmasını teklif etti.

- Advertisment -