Ana SayfaHaberler19 yaşındaki katil cinayeti 1 yıl önceki videoda anlatmış: “Bu hayattan giderken...

19 yaşındaki katil cinayeti 1 yıl önceki videoda anlatmış: “Bu hayattan giderken can almak istiyorum”

İstanbul Fatih'te 19 yaşındaki Semih Çelik, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i bir saat içinde başlarını keserek katlettikten sonra Edirnekapı’daki surlardan atlayarak intihar etti. Semih Kılıç'ın geçen yıl çektiği bir videoya ulaşıldı. Videodan Kılıç'ın, Uzuner'i öldürüp intihar etmeyi daha önce de planladığı anlaşılıyor: “Bu hayattan giderken can almak istiyorum ve bu insanın sen olması daha değerliydi”

İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik, 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’i bir saat içinde katletti. Çelik, Ayşenur Halil’i evinde öldürdükten sonra diğer kurbanı İkbal Uzuner’in başını kesip Edirnekapı’daki surlardan aşağı attı. Ardından boğazına ip geçirerek surlardan atlayarak intihar etti.

Semih Çelik’in İkbal Uzuner’i katletmeden 1 yıl önce çektiği videoya ulaşıldı. Videoda İkbal Uzuner’i öldürmek istediği, bunun için plan yaparak genç kızın oturduğu apartmanın önünde saatlerce beklediği ortaya çıktı.

Semih Çelik’in videodaki konuşması:

“İkbal seninle özel olarak vedalaşmak istedim, sonunda ölüyorum. Benim için yaşamış oldukların için özür diliyorum ama her şey güzeldi benim için. Korkmana ya da endişe etmene gerek kalmayacak. Tamamen kapanıyor bu konu. Umarım normal bir yaşam yaşayıp ölürsün. Sana söyleme gereken bir şey var.

“Bu hayattan giderken can almak istiyorum ve bu insanın sen olması daha değerliydi”

 Beni gördüğün gün. Oraya sen öldürmeye gelmiştim. Bu hayattan çıkarken can almak istiyordum. Ve bu insanın sen olması daha değerliydi. Kalbini çıkartmak, gözlerini… Biliyorsun zaten oraları. Apartmanın altında bekledim bir iki saat. Takip ettim. Normal bir gün yaşasaydın ölmüş olacaktın. Fakat tanrı o kadar fazla yardım etti ki. İyi ki olmadı böyle bir şey ve vazgeçtim. Seni öldürürsem kendi cehennemimi yaratmış olacağım diğer tarafta peşimi bırakmayacaksın canlı bir insan olarak, canlı bir zihin olarak. O yüzden tek başıma gideceğim, kimseyi öldürmeden”

Çektiği videonun arka planında Amerikalı rock grubu Pixies’e ait olan ve Fight Club filminde çaldıktan sonra ünlenen, “Where is my mind?” (Aklım Nerede?) şarkısı çalarken konuşması ve odasının duvarlarına yapıştırdığı çizimler dikkat çekti.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede Çelik’in, eski sevgilisi Ayşenur Halil’i de 15.30 sıralarında Eyüpsultan’daki evinde boğazını keserek öldürdüğü belirlendi. Evde yapılan aramalarda, kendi çizdiği karakalem resim bulundu.

Bulunan resimde, çıplak halde bir kadının vücudunun parçalara ayrıldığı görüldü. Çelik’in, Edirnekapı surlarında öldürdüğü İkbal Uzuner’i evinde çizdiği resimdeki gibi parçalara ayırdığı belirlendi.

3 ayrı hastanede psikolojik tedavi gördüğü ve intihara teşebbüs ettiği ortaya çıktı

Semih Çelik’in Kurye olarak çalışan babası Adem Çelik, polise verdiği ifadesinde Eyüpsultan ilçesinde öldürülen Ayşenur Halil isimli genç kızın oğlunun sevgilisi olduğunu, Fatih’te surlarda öldürdüğü İkbal Uzuner adlı genç kızın da oğlunun okul arkadaşı olduğunu söyledi.

Oğlunun psikolojik sorunlarının olduğunu, daha önce hastanede tedavi gördüğünü söyledi.
Semih Çelik’in 1 yıl içerisinde Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Okmeydanı EAH ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde toplam 5 adet hastane kaydının olduğu tespit edildi.

Polis ekiplerinin yaptığı incelemede Semih Çelik hakkında iki kez kayıp başvurusu yapıldığı ve ‘İntihara Teşebbüs’ten” kaydı olduğu ortaya çıktı.

- Advertisment -