Ana SayfaDış HaberMacron, ‘İsrail’e silah sevkiyatı durmalı’ dedi, Netanyahu’yu kızdırdı: “İsrail sensiz de başaracak”

Macron, ‘İsrail’e silah sevkiyatı durmalı’ dedi, Netanyahu’yu kızdırdı: “İsrail sensiz de başaracak”

Macron, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanacağı silahların sevkiyatını durdurmaları için diğer ülkelere çağrı yaptı. Macron: “Bence bugün öncelikli olan siyasi bir çözüme dönmek ve Gazze'de savaşmak için kullanılan silahların durdurulmasıdır. Fransa hiç sevk etmiyor” Netanyahu'dan Macron'un açıklamasına sert yanıt geldi: "İsrail sen olsan da olmasan da kazanacak; ama senin utancın, İsrail'in zaferinden çok sonra da yankılanacak."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bir yıldır devam eden saldırıları hakkında konuştu. Macron: “Bence bugün öncelikli olan siyasi bir çözüme dönmek ve Gazze’de savaşmak için kullanılan silahların durdurulmasıdır. Fransa hiç sevk etmiyor”

“Lübnan yeni bir Gazze olamaz”

Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun Fransa’nın tutumunu dikkate almamasını eleştirerek: “Sesimiz duyulmuyor ve bu bir hata; bu, İsrail’in gelecekteki güvenliği için de bir hata. Lübnan, yeni bir Gazze olamaz” dedi.

Macron’un açıklamasına Netanyahu’dan yanıt geldi. Netanyahu: “İsrail sen olsan da olmasan da kazanacak; ama senin utancın, İsrail’in zaferinden çok sonra da yankılanacak.””

- Advertisment -