Ana SayfaÖZEL HABERRusların sızdırdığı Ukrayna’daki paralı askerler listesindeki Mevlüt Bey: 51 yaşında, Bursa’dan İsrail’e...

Rusların sızdırdığı Ukrayna’daki paralı askerler listesindeki Mevlüt Bey: 51 yaşında, Bursa’dan İsrail’e gitmişti

Rus hacker grubunun sızdırdığı Ukrayna’ya giden paralı askerlerin listesinde, 51 yaşındaki Türkiye vatandaşı Mevlüt Ererişken de yer alıyor. Serbestiyet’e, Ererişken’in şu anda Ukrayna’da değil İsrail’de işçi olduğunu söyleyen ailesi, geçen bir haftada herhangi bir kanıt göndermedi. Ererişken’in birlikte Ukrayna’ya gittiği öne sürülen 10 kişilik grupta 4 İsraillinin de adı var. Rusya, Ukrayna’ya 188 Türk paralı askerin gittiğini, bunların 62’sinin öldürüldüğünü iddia ediyor.

Kendilerine “Öfkeli Rus hackerlar” adını veren Rus bilgisayar korsanı grubu, Rusya’nın Kursk bölgesini ele geçiren Ukrayna askerlerinden bir bölümünün kişisel bilgileri yayınladı.

Paylaşılan verilerde, aralarında bir Türkiye vatandaşının da olduğu İsrail, Ermenistan, Gürcistan, Ürdün, Kazakistan, Moldova, Suriyegibi ülkelerden yaklaşık 200 paralı askerin bilgileri yer alıyor.

Rus hacker grubu tarafından ismi açıklanan Türk’ün adı Mevlüt Ererişken. Ererişken’in Bursa’daki adresi, Türkiye alan kodlu telefon numarası, doğum tarihi ve bir fotoğrafı paylaşıldı.

10 kişilik grupta 4 İsrailli var

Grubun 60 binden fazla üyeye sahip Telegram kanalında ve internet sitesinde yayınlanan verilerde Mevlüt Ererişken’in on kişilik bir grup ile Ukrayna’ya gittiği öne sürülüyor.

Bu on kişi arasında Ererişken’in dışında dört İsrail vatandaşı, iki Suriye vatandaşı ve birer Ermenistan, İsveç ve Ürdün vatandaşının adı geçiyor. (Metin Rusçadan Türkçeye çevrilmiştir)

Ailesi “İsrail’de” dedi ama kanıtlamadı

Serbestiyet’in iletişime geçtiği aile üyeleri, Mevlüt Ererişken’in ekonomik gerekçelerle şu anda İsrail’de işçi olarak çalıştığını, ancak Ukrayna’ya gitmediğini iddia etti.

Konuyla ilgili yasal süreç başlatacaklarını ve Ererişken’in şu anda İsrail’in başkenti Tel Aviv’de yaşadığına dair kanıtlar paylaşacaklarını söyleyen yakınları, aradan bir haftadan fazla süre geçmesine rağmen bunları doğrulayan herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Rusya: Ukrayna’ya 188 Türk paralı asker gitti, 62’si öldü

Rusya, Ukrayna adına savaşan Türk paralı askerlerinin sayısının çok daha fazla olduğunu iddia ediyor.

14 Mart 2024’te Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da savaştıkları tespit ettiklerini öne sürdükleri yabancı paralı askerlerin sayılarını açıklamıştı.

Yayınlanan tabloda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 188 kişinin Ukrayna’ya paralı asker olarak gittiği ve bunlardan 62’sinin öldürüldüğü söyleniyor.

Ancak bu verileri doğrulayan herhangi bir bilgi gösterilmiyor.

- Advertisment -