Ana SayfaHaberlerGündemDiscord’a erişim engellendi: “‘Çocuk istismarı ve müstehcenlik’ suçlarına dair yeterli şüphe bulundu”

Discord’a erişim engellendi: “‘Çocuk istismarı ve müstehcenlik’ suçlarına dair yeterli şüphe bulundu”

Fatih’te iki kızın öldürülmesinden sonra çocuklara yönelik şantaj ve pedofili suçlarını barındırdığı iddiasıyla gündeme gelen Discord'a mahkeme kararıyla erişim engeli getirilidi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “‘Çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik’ suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.”

İstanbul Fatih’te 19 yaşındaki Semih Çelik’in iki genç kadını öldürmesinin ardından gençlere ve çocuklara yönelik şantaj, pedofili, cinsel istismar gibi suç olaylarıyla gündeme gelen çevrimiçi konuşma platformu Discord’a erişim yasağı getirildi.

Karar Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı.

Çoğunlukla gençler arasında oyun oynarken iletişim kurmak için kullanılan Discord, eğitim ve sohbet amaçlı da kullanılıyor.

Discord operasyonu düzenlenmişti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün Discord’da örgütlenen “C31K” isimli grubun bazı üye ve yöneticilerinin gözaltına alındığını duyurmuştu.


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yasaktan 2 saat önce X hesabından yaptığı paylaşımda, isim vermeden Discord’a yaptırım uygulanabileceğini söylemişti:

“Bu içerikleri çıkarmayan ve bu konuda alınmış yargı kararlarını uygulamayan sosyal ağ sağlayıcıları ve internet sayfaları hakkında 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişimin engellenmesi yaptırımları kararlılıkla uygulanacaktır.”

“‘Çocuk istismarı ve müstehcenlik’ suçlarından engellendi”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yasağa ilişkin X hesabından şu açıklamayı yaptı:Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan ‘çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik’ suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz.”

Dün (8 Ekim) Rusya da yasaları ihlal ettiği, terörist ve aşırılıkçı amaçlarla kullanıldığı, uyuşturucu satışı ve yasa dışı bilgilerin yayılmasına olanak tanıdığı gerekçesiyle Discord’u ülke genelinde yasaklamıştı.

- Advertisment -