Ana SayfaHaberler“Bu sürecin başlamasının en önemli ve öncelikli yolu İmralı tecridinin kaldırılması”

“Bu sürecin başlamasının en önemli ve öncelikli yolu İmralı tecridinin kaldırılması”

DEM eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Edirne Cezaevi’nde Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı ile görüştü: “Onurlu bir barış için hem kendilerinin hem de diğer siyasi mahpusların her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını teyit ettiler. Bu sürecin başlamasının en önemli ve öncelikli yolu İmralı tecridinin kaldırılması”

DEM Partiden yapılan açıklamada, Edirne Cezaevi’ndeki bugünkü ziyaretlerinin ardından Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Belediye eski Eş Başkanı Selçuk Mızraklı’nın söylediklerini aktardılar.

“Cezaevindeki arkadaşlarımız, partimizin izlediği politikayı olumlu bulduklarını ve desteklediklerini söylediler. Onurlu bir barış için hem kendilerinin hem de diğer siyasi mahpusların her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını teyit ettiler. Sürece ilişkin şu ana kadar atılan bir adım olmadığını, bu mevzuda somut adımlar atılmasına gereksinim olduğunu ifade ettiler.”

Barış süreci için en önemli yol İmralı tecridinin kaldırılması

“Özellikle de bu sürecin başlamasının en önemli ve öncelikli yolunun İmralı tecridinin kaldırılması olduğunu ifade ettiler. Bu nedenle tecridin önemli bir gündem olarak ele alınması gerektiğini söylediler. Onurlu bir barış için katkı verebilecek tüm herkese de katkı sunma çağrısında bulundular”

- Advertisment -