Ana SayfaHaberlerYeni Şafak’tan yine Merkez Bankası manşeti: “Merkez Bankası’nın yüksek faiz ısrarı, üretimi...

Yeni Şafak’tan yine Merkez Bankası manşeti: “Merkez Bankası’nın yüksek faiz ısrarı, üretimi ve yatırımları baltalıyor”

Yeni Şafak, birinci sayfasından Merkez Bankası’nı (MB) hedef alarak “Merkez’in faiz inadı üretimi durdurdu” manşeti attı. Haberde “Merkez Bankası’nın yüksek faizde ısrar etmesi, üretimi ve yatırımları baltalıyor” ifadesi yer aldı. Yeni Şafak, 19 Mart 2021 tarihinde faiz artışı yapılması nedeniyle dönemin MB Başkanı Naci Ağbal için “Bu operasyonu kim adına çektiniz” manşeti atmıştı. Aynı gece Ağbal görevden alınıp Yeni Şafak yazarı Şahap Kavcıoğlu MB Başkanlığı’na atanmıştı.

Yeni Şafak gazetesi, birinci sayfasından Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde tutmasını, “Merkez’in faiz inadı üretimi durdurdu” başlığıyla eleştirel bir şekilde verdi.

Haberde, “Kredi maliyetlerinin yüksekliği sebebiyle iş dünyasının indirim beklediği bir dönemde, Merkez Bankası faizlerde gevşeme sürecine ilişkin herhangi bir renk vermedi. Birçok sektörden gelen şikâyetlere rağmen Merkez Bankası’nın yüksek faizde ısrar etmesi, üretimi ve yatırımları baltalıyor” ifadelerine yer verildi.

“Bu operasyonu kim adına çektiniz”

Yeni Şafak, 19 Mart 2021 tarihinde de yüzde 17 olan politika faizinin yüzde 19’a çıkartılması üzerine dönemin Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın fotoğrafını koyduğu birinci sayfa manşetinden “Bu operasyonu kim adına çektiniz” başlığı atmıştı.

Aynı gece Ağbal görevden alınırken yerine Yeni Şafak yazarı olan Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası başkanlığına getirilmişti.

- Advertisment -